« vissza a blogokhoz

A Big Water varázsa

írta: Zilahi Norbert

Egy hatnapos túrára érkeztünk egy barátommal Merenyére, ahol kimondottan a nagyhalak horgászatát terveztük, azonban csak én horgásztam Keen Carp bojlikkal, barátom egy másik cég csaliját használta és már az odafele úton megjegyezte, hogy „na most majd kiderül a Big Water varázsa”. Nem lövöm le a poént, de aki tudja használni ezt a bojlit, az gondolom, már most mosolyogva nyugtázza az eredményt.

A megérkezésünkkor szinte minden ellenünk játszott. A tó egyik, ha nem a legrosszabb állásán, a gát tövében kellett eltöltenünk hat napot, úgy, hogy állítólag „nem evett a hal” és úgy, hogy a szomszédaink olyan mennyiségű kukoricát szórtak a vízbe napi kétszer, hogy csodáltam, hogy behajózáskor nem süllyedt el a csónakjuk.

Mi ennek ellenére pozitívak voltunk, és csináltuk a dolgunkat. Barátom kezdte a halfogást, 5-10 kg közötti pontyokkal „játszadozott”. Egyből jött is az epés megjegyzés, „na mi van, hol a halad?”.

Másnap aztán elkezdődött egy kapáshullám, ami összesen 14 darab halat eredményezett nekem. A 14 darabból 12 darab volt 15 kg feletti, ebből 1 db 20 kg feletti és 1 db pedig 30 kg feletti, pontosan 31,17 kg.

Barátom eközben a számolatlan 5-10 kg közötti hal mellett 4 darab testesebbet fogott, 15,10 kg-tól 24,78 kg-ig bezárólag. Gondolom, sejthető, hogy ezeket már az én bójám közeléből fogta. Barátok közt ez balefér.

Végezetül szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki hozzájárult ahhoz, hogy életem eddigi legnagyobb halát megfoghassam.


Zilahi NorbertHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!