« vissza a blogokhoz

Hiszem, ha látom

írta: Konfár Krisztián

Idei harmadik túrámon egy számomra ismeretlen bányatavat látogattam meg. Érkezésemkor csapattársam Erik azzal fogadott, hogy az állásom jobb oldalában lévő csatornában hatalmas tövesek napoznak.

István tanításai hatására - talán életemben először - nem radart szereltem fel rögtön (ész nélkül) a csónakra, hanem a napszemüvegemet felcsapva siklottam végig a csatorna keskeny vizén kihasználva a szélcsendes időt a HOTSPOT-ok felderítésére.

Egy ilyen akadókkal teli rengetegben nem csak az a fontos, hogy mit találunk a víz alatt, hanem hogy hogyan horgásszuk meg úgy, hogy a halat lehető legjobban megóvjuk a fárasztásokból adódó sérülésektől és az esetleges koloncoktól.

Mikor már minden összeállt csak a megfelelő csalit kellett a megfelelő módon felkínálni bajuszos barátainknak, mely jelen esetben Birdfood mixből készült 24mm-es kőkemény bojli volt - a törpeharcsák!!! és fehérhalak miatt - egy szem 16-os pop-uppal kikönnyítve.

A jól átgondolt taktika ismét meghozta a várva várt eredményt. Az előttem 1 hétig halottnak titulált helyről alig 24 óra alatt 2 csodálatos tőpontyot fárasztottam ki sikeresen és fektettem matracra egy gyors fotózás erejéig.

Hasonló sikereket kívánok Mindenkinek! :)

Konfár KrisztiánHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!