HATVAN II.

Sasvári Gábor | október 15.| 3 perc olvasási idő

2017-ben volt alkalmam először Hatvanban a „bányában” horgászni, melyhez nagyon kedves emlékek fűznek. Erről „Hatvani felvételi” címmel írtam is pár sort.

Második túrámat, az idei évben, már a vasútoldalba szerveztem. Vasárnapi érkezésemkor szomszédomként Varga Bálint fogadott kedvesen.

A Kozma Tomitól és Bálinttól kapott hasznos információk után – amiket ezúton is köszönök - három etetést alakítottam ki, melyek közül egyszerre kettőt horgásztam meg.

Két szélső helyem esetében közvetlenül egy törés után nyitottam az etetőhajót. Ide Big Water Mixből készült, dupla Spanish Red/Caribbian Coconut aromákkal ízesített, 24 mm-es, Bait Service-ben készíttetett bojliból szórtam etetésenként. Középre pedig szintén Big Water Mix-ből készült, 24 mm-es, több mint két éves csaliból etettem.

Kedd reggel balról érkezett az első hal, egy 17 kg-os tőponty személyében. Pár óra múlva őt egy másik töves követett, amit 18,60 kg-mal mérlegeltem. 

Estig még két halat fogtam, melyek 13-16 kg közöttiek voltak, de ezek után már nem húztam vissza arra a helyre.

Döntésem jónak bizonyult, mert jobb szélről megérkezett, amiért jöttem! :)

A potyesz 23,50 kg-os súlyával túrám legnagyobb fogása lett.

Az ezt követő kapásom olyan fárasztásba torkollott, amit eddig csak pár alkalommal éltem át. Bő 40 percen keresztül küzdöttünk egymással és sokszor közöm nem volt a halhoz.

Hibátlan tükörpontyomat 19,20 kg-mal mérlegeltem és egy ilyen élmény után kicsit sem bántam, hogy nem lépte át a 20-ast! 

A tó hű volt hírnevéhez és megkaptam, amit nyújtani tud az ide látogató horgászok számára: Erős, egészséges halak, fantasztikus fárasztások…

Üdvözlettel,
Sasvári Gábor