Kétszer már kapás nélkül

Ábrahám Géza | október 13.| 4 perc olvasási idő

Csodálatos szigetközi környezet, nagyon változatos mederviszonyok, jelentős fehérhal állomány, gyönyörű pontyok. Néhány szóban, röviden így lehetne jellemezni. Az elmúlt esztendőben két alkalommal volt lehetőségem horgászni ezen a bányatavon.

Horgászataim során sikerült „nullázni” nyilvánvalóan ebben volt némi csalódottság, de van pozitív hozadéka is. Elsősorban pozitívum, hogy a fehérhalak nem bántották az általam felkínált csalit. A kapás nélkül töltött napok bizonyították, hogy a csali kiválasztása jó volt. Vélhetően nem voltam eléggé körültekintő a meghorgászott helyek kiválasztása során.

Mindez arra ösztönzött, hogy visszatérjek. Szeptember első hétvégéjére esett a választásom. Az általam lefoglalt horgászhelyen  egész héten nem horgászott senki és mivel a tó viszonylag közel található lakóhelyemhez ezért napi rendszerességgel volt lehetőségem előetetni egy helyet a partról. Előetetésre Nutty - Black Pepper / Super Cinnamon 2 - es keménységű  24 mm- es bojlit használtam.

Elérkezett a visszatérés napja! A horgászhelyre történő érkezést követően csónakba szállva helykeresésbe kezdtem,a parttól  mintegy 100 méter távolságra találtam egy törést amelyet meghorgásztam. A másik botomat a már több napja etetett helyre húztam be. Itt egy kicsit megállva és visszakanyarodva István Workshop-on perezentált előadásai során kitér többek közt az előetetésre is. Az előadáson elhangzottak a horgászatok során kerülnek megerősítésre. Sajnos az idő rövidsége az előetetés hiánya miatt a 100 méterre meghorgászott helyen nem értem el kapást a hétvége során. Azonban az első éjszaka hajnalán egy ejtős kapásra lettem figyelmes az előetetésen elhelyezett botomra. Ellenállhatatlannak bizonyult a Nutty Mixből készült balanszírozott horogcsali 24 mm-es méretben.

Mintegy húsz perces  fárasztást követően pillanthattam meg először, hogy valójában mekkora halat is meríthetek. Néhány perc múlva egy 23 kg-os tükörpontyot tarthattam a kezemben, néhány fotó erejéig.

Boldogan engedtem vissza! Bízva abban, hogy egy másik horgász is átélheti azt az érzést, amely most nekem adatott meg. 

 

Üdvözlettel,
Ábrahám Géza