Újra Háromfán

János Balázs | szeptember 30.| 3 perc olvasási idő

Öt napot töltöttem a kedvenc vizeim egyikének számító Háromfán, a Zöld Pokolban. A célom ezúttal is a 15 kg feletti pontyok becserkészése, fotózása és visszaengedése volt.

Csalinak a Bait Service-ben készíttetett Big Water-t használtam, 3-as keménységben 24 mm-es méretben.

Kettő előetetett bójám közül az egyikre 48 óra előetetést követően ráhúztam az egyik botomat.

Egy nap után "felnéztem" a csalit, a törpe nem bántotta, viszont a bojlinak büdös iszap szaga volt annak ellenére is, hogy a hely kereséskor nem éreztem büdönek a felvett aljzatot.

72 óra előetetés után húztam rá a másik pihentetett bójámra. Pár óra után érkezett is az első jelentkező, de nem éppen a célhalak közül, egy szűk 4 kg-os potyót sikerült fognom.

Ez után éjszaka sikerült egy újabb pontyot fognom, de még ő sem a célhalak közül való volt a maga 11 kg körüli súlyával.

Mivel a törpék minimális, nem zavaró aktivitást mutattak és a csaliból is áradt az általam sokszor méltatott barack illat, így nem változtattam a helyen.

Az utolsó előtti napon kora este aztán megmutatta a Big Water az erejét.

Csütörtökön kora este komótos kapás után pattantam csónakba és a fárasztást követően egy nettó 16,10 kg-os tükörpontyot mérhettünk.

Pár óra elteltével érkezett az újabb kapás, melynek a végén egy 15 kg-os tövest szákoltunk .

Visszahúzás után ismét pár órával, hajnali 4 órakor újból kapásom volt. Ezt a halat nem vittem ki megmérni, 14 - 15 kg közé saccoltam.

Fárasztás közben azon gondolkoztam, hogy ha lenne még további egy nap a túrából, akkor most kellene pihentetni ezt a bóját, de mivel a pecánkból sajnos csak pár óra volt vissza, így leraktam ugyan azt a csalit, amivel sikerült a korábban említett három halat megfognom.

Ezt is kiemelném:

  • törpés vízen
  • bojlival
  • ugyanazzal az egy szem csalival

sikerült 3 db pontyot fognom az általam kitűzött célhalak közül.

Etetésnek minden kapás után kis mennyiségű bojlit szórtam koncentráltan.

Túrám leírásának végén szeretném megköszönni a Keen Carp csapatának a kiváló bojlit és a hozzá tartozó taktikát.

Mindenkinek hasonló jó élményeket, fogásokat kívánok!

 

Üdvözlettel,
János Balázs