Egy hét Markazon

Gömöri Patrik | szeptember 29.| 4 perc olvasási idő

Szeptember 20-án érkeztünk a Markazi-víztározóra menyasszonyommal, azzal a nem titkolt céllal, hogy egyéni rekordot döntsek és átlépjem a 20+os határt.

A horgászat legfontosabb része a helykeresés, erre a megfelelő időt rá kell szánni. Mi is így tettük. A jobb oldalon egy viszonylag nagy akadósor volt található, mögötte egy keményebb aljzattal. Itt helyeztük el az egyik etetést.

A másik az akadósortól 20-25 méterrel balra helyezkedett el, ahol szintén nem találtunk, csak minimális iszapot. Mivel a megfelelő körültekintés elengedhetetlen, így a vízbe beszakadt szerelékeket, zsinórokat egy kampó segítségével átnéztük az etetések és az akadó környékén. Ez mind fontos a halak védelme érdekében.

Elhelyezésre került egy 3. bója is ez volt a pihentetett etetésem, viszonylag távolabb. A választott helyeket ugyan azzal etettem, ami ezen a horgászaton az 50/50 Mix - Áfonya volt, 24 mm-es méretben, 2-es keménységgel.

Elszaladt az idő a további pakolással, így 17 óra magasságába juttattam be a végszerelékeket, amin minden esetben egy szem 24 mm-es bojli volt felkínálva.

22 órakor jelentkezett az első kapás, ami sajnos nem lett meg. Ezt követte éjszaka egy 13,80 kg-os példány, majd hajnalban egy komótos, húzós kapásra ébredtünk.

15 perces fárasztást követően, szákolásnál már látszott, hogy a ponty közel van a kitűzött célomhoz. Mérlegelésnél 20,45 kg-ot nyomott, így sikerült első este a célkitűzést megvalósítani, egyben az egyéni rekordomat is megdönteni.

A nappali kapások a hét első részében nem voltak jellemzőek, inkább a sötétedés hozta meg a halak aktivitását. Sorra érkeztek a 14-16 kg közötti példányok, illetve kisebb számban jelentkeztek 10-12 kg közötti pontyok is.

Csütörtökön kellett szembesülnöm vele, hogy az addig rendszeresen etetett, pihentetett bójám, eltűnt. De nem panaszkodtam, hisz’ a hétfő óta horgászott helyek is szépen adták a halakat.

Csütörtök délelőtt jött egy 17,30 kg-os töves a baloldali etetésről.

Innentől kezdett el jobban működni ez az etetés, hiszen idáig meghatározóbb volt az akadó mögötti bója.

Szombat reggel fél 8 körül megint a jobb oldali etetésemről jelentkezett egy 15,80 kg-os, itt azt hittem, ismét fordul a kocka, és ez működik majd jobban.

De ezt megcáfolva nem telt el egy óra és megszólalt a jelzőm. Természetesen a bal oldali bottal kellett csónakba ugrani.

Körülbelül 20 perces fárasztás után, megpillantva a halat már éreztem, hogy valószínűleg ez lesz a túra eddigi legnagyobb hala. A partra érve a mérleg 24 kg-ot mutatott, ami hihetetlen érzéssel töltött el.

Ő volt Goldy, a tó legnagyobb hitelesített tükörpontya.

A túra végéhez érve a célkitűzésem elérésével, illetve egyéni rekordom kétszeres megdöntésével, 8 db 15+os és 2 db 20+os hallal, zártam a hetet.

Köszönjük a csalit a Keen Carp-nak, amit most is a Bait Service-ban csináltattunk.

Köszönettel,
Gömöri Patrik & Csiba Athina