Rövid, de eredményes

Jakab Máté | szeptember 16.| 4 perc olvasási idő

Egy rövid, 36 órás, hétvégi horgászatra érkeztem szeretett horgásztavamra a Mátravíz Horgásztóra. Meleg, napos idő fogadott és ki is tartott egész hétvégén. A vízszint igencsak lecsökkent, de ez nem szegte kedvem.

Bójázás és etetés után meg is történt a szerelékek elhelyezése. Etetni a korábbi horgászatomról megmaradt és jól bevált Nutty-Black Pepper/Super Cinnamon 2-es keménységű golyót használtam, a hajszálra pedig Nutty balanszírozott bojli került.

Az első jelentkezőre csaknem 7 órát kellett várni, egy hibátlan 9,20 kg-os tövest szákolhattam.

Mérlegelés után ment is vissza. Lesz még nagyobb, reméltem.

Eljött az éjszaka, ami igen mozgalmasra sikeredett. 4-5 db 8-10 kg közötti uszonyos tette nálam tiszteletét egy rövid mérlegelésre.

A hajnali órákban egy erőteljes kapásra reagáltam, ami egy sikeres merítéssel zárult. Az eredmény egy 11,50 kg-os zömök tükrös lett.

Ő már fotózásra került, aztán már úszott is a közeli bokrok felé. A délelőtt kissé csendesen telt, amikor egy maszatolós jelzésre figyeltem fel, aztán mire a bothoz értem, már kérte a zsinórt az orsóról a hal.

Lassú, komótos mozgással kb. 10 perc alatt már partközelben volt, amikor megmutatta magát. Ő már darabosabb volt. Térdig vízben állva sikerült megmeríteni, aztán bölcsőbe helyezni. Riasztás a halőrnek, majd mérlegeléskor a számok 18,40 kg-t mutattak. A hal a „Bika” nevet viselte.

Örömöm határtalan volt, a fotók elkészítése után mehetett is vissza.

Már délután 3 óra volt, mikor egy vehemens, füstölős kapás riasztott. Újra a vízben találtam magam, egy ereje teljében lévő harcossal. Jó 30 perc küzdelem után megadta magát és sikerült a bölcsőbe emelni. Egy egészen szép színekben pompázó pikkelyes látogatott meg, a nettó 16 kg-jával.

Érdekesség, hogy ez a „Doni” névre keresztelt uszonyos tavaly novemberben lett megfogva utoljára. Gyors fotózás és engedtük is vissza.

A későbbiekben még volt egy hal, ami sajnos lemaradt, de összességében teljesen elégedett voltam. A csali ismét működött és megmutatta hatását.

Köszönet ezért a remek csaliért Keen Carp!

Üdvözlettel,
Jakab Máté