Rövid pecák, jó eredménnyel

Orosz Szabolcs | szeptember 15.| 5 perc olvasási idő

Nyáron két rövidebb horgászatban volt részem, először egy lakóhelyemhez közeli tározón, majd egy külföldi kavicsbányán töltöttem el öt napot.

Első alkalommal a tározó egyik általam jól ismert helyén tudtam leülni, ahol előző tavasszal szép halakat sikerült fognom. Mivel nem volt sok időm horgászni, ezért minimális mennyiségű bojlival etettem egy helyet. Big Water, illetve Mega Spice bojlikat vittem magammal 24 mm-es méretben.

Összesen öt halat sikerült fognom, három 15 kg alattit, illetve egy 19 felettit és egy 20 felettit.  

A második alkalommal egy külföldi, 30 ha-os kavicsbánya volt a kitűzött célpont. Mivel jövőre tervezek egy hosszabb túrát ezen a vízen, ezért mostani horgászatomon szerettem volna kicsit megismerni a tavat, a helyeket, a mederviszonyokat.

Nagy nyomás alatt álló vízről van szó, általában tele a tó, de szerencsére egy telefonálás után kiderült, hogy van szabad hely az adott időpontban. A tó legsekélyebb része maradt nekem, ebből kellett a maximumot kihoznom.

Az első dolgom az infógyűjtés volt, igazából ez volt a cél. Sok horgász (bár nem mindenki) és a halőr is segítőkész volt, és rengeteg hasznos dolgot tudtam meg a helyekről.

Elkezdődött a fantasztikus túra.  A hely jobb oldalán lévő törés melletti mélyebb részeken horgásztam, illetve a hely közepén is volt egy általam jónak vélt hely.  

Az általam használt csalik a Mega Spice, illetve a Hot Fish Mixből készült 20 mm-es méretű bojlik voltak.

A túra második napján csatlakozott hozzám barátom, Wünsch Lajos.

Az első pár órát az infógyűjtés után 5 óra helykereséssel kezdtem, de érdemes volt ennyit keresgélni.

Az első este egy 16 kg-os ponty után egy 21, majd egy 22 kg feletti pontyot sikerült fognom.

A második este megjött a barátom, és pár darab 10 kg körüli ponty után megduplázta addigi rekordját, egy gyönyörű 26,50 kg-os ponty személyében.

Ezen kívül a túrán még egy 20,60 kg-os, illetve egy 21,20 kg-os pontyot sikerült fognom.

Öt nap alatt öt 20 kg feletti halat sikerült fognom, nagyon elégedetten tértem haza.

A kitűzött cél, a helyek feltérképezése, infógyűjtés szerintem jól sikerült, a halak pedig feltették a pontot az „i”-re.

Véleményem szerint egy ilyen nagy nyomás alatt álló vízen, megfelelő taktikával, csalival, még ilyen rövid idő alatt is eredményesek lehetünk.

Viszlát, jövőre! Köszönök mindent a Keen Carp csapatának!

 

Orosz Szabolcs