Vadvízi egyéni rekord

Karoly Horvath | július 09.| 4 perc olvasási idő

Június elején, mint minden évben, most is ellátogattam a lakóhelyemhez közeli Duna mellékágra.

A dolgom nem volt könnyű, mert a június a zöldárak ideje. Most is csaknem 1,30 métert emelkedett ez a gyönyörű vadvíz az érkezésemkor. Tudtam, hogy csak akkor tudom be cserkészni a darabosabb pontyokat, ha az ártéri erdő vízbe nyúló fái alatt helyezem el végszerelékeimet.

Ez most más peca volt, mint a korábbiak. Lencse Dávid barátomtól kaptam pár kg RSD-s Hot Fisht. Még soha nem próbáltam ezt a csalit, így nem is nagyon bíztam benne. Ezért magammal vittem azt a bojlit is, amivel horgászni szoktam. Az első 3 napban a régi golyók elkezdték adni a 9-10 kg-os halakat, az RSD-sre viszont csak a kisebb 5-6 kg-os pontyok jöttek.

A negyedik napon aztán a régi golyók elhallgattak, és nagy csend állt be.

Délután 3 órakor aztán egy nagyon erőteljes kapás érkezett az RSD-s bojlival csalizott botomra. 15-20 perces kemény fárasztás után egy gyönyörű 15,15 kg-os halat szákoltam.

Nagyon boldog voltam, hiszen az idei évem egyik nagy célja az volt, hogy 15+ os halat tudjak fogni.

A szerelékemet egyből vissza is húztam a helyre. Majd az 5-dik nap reggelén az utolsó órákban egy finom kapásra emeltem rá, majd egy izmos küzdelem után matracra fektethettem egyéni rekordom egy 18,84 kg-os érintetlen vad pontyot.

Eszméletlen boldog voltam, alig akartam elhinni, hogy ez a golyó erre képes. Azonnal el is határoztam, hogy most már csak is a Keen Carp bojlit fogom használni. Ami elsőre ilyen halakat adott mit fog vajon a jövőben adni?

Köszönöm Lencse Dávidnak a golyókat és a pár jótanácsot. Biztos vagyok benne hogy együtt nagyobb halakat is tudunk majd partra terelni.