Az új hely hihetetlen ajándéka az RSD-ből

Szabó József | június 14.| 4 perc olvasási idő

Május közepén beszéltem egy barátommal, akinek van egy vízparti telke, ahol nem szokott bojlizni, csak harcsázni.

Felkeltette az érdeklődésemet a dolog, ugyanis lehetőséget láttam benne és megkértem, hogy had tegyek egy próbát a helyen. Tudván, hogy vannak bizonyos halak, amelyek elkezdenek felfelé vándorolni az RSD felső szakaszára ívni, reméltem, hogy sikerül majd elcsípnünk belőlük egy-két szebb példányt.

Egy - két nap múlva már a helyet kerestem, amit 3 napig előetettem RSD-s Hot Fish bojlival. Előetetés után nagy izgalommal vártuk az első pecázással töltött éjszakát.

Jöttek is a pontyok, a megszokott módon, 10-12 kg-ig, de ekkor még a víz nem akart nagyobb halat adni.

Pár nap elteltével barátom a munkája miatt nem tudott jönni, így egyedül folytattam a pecát. (Hozzáteszem csak éjjel, munka után és munka előtt horgásztam/tunk.)

Fogtam továbbra is „kisebb” pontyokat. Az egyik bóját pihentetni kezdtem egy napig, a pihentetés utáni első hal pedig egy 13 kg feletti tőponty volt.

Ezen felbuzdulva a másik bóját is elkezdtem pihentetni, ezúttal két napig.

Két nap elteltével a szereléket pár szem bojli kíséretében rátettem. Szélcsend, tükör víz volt az este, még a halak se forgolódtak.

Besötétedett és fél 11-kor lassú, folyamatos kapásra lettem figyelmes. Bíztam benne, hogy jó hal lesz a horgomon, a kapásból kiindulva erre minden okom megvolt. :)

A csónakba szállva a hal csak húzta a zsinórt. Már 80 métert megtettem csónakkal és az orsóra még 1 cm zsinórt sem tekertem fel.

Mikor végre utolértem, kezdődhetett az igazi móka, óriási forgások, a hatalmas test felbukkanása. Ekkor már remegett mindenem, reméltem, hogy jól akadt neki a horog.

Ez aztán be is bizonyosodott a szákolás után, oda, ahova kell, tökéletes akadás. :)

Már a merítőben láttam, hogy hogy életem halával van dolgom, ráadásul az RSD-ből, ami nagyon nehezen adja kincseit. Aki ismeri, tudja.

Óriási öröm, széles mosoly lett úrrá rajtam.

Partra érkezve izgatottan vártam a mérlegelést. A reggeli hivatalos mérlegelésnél a mérleg 27,70 kg-t mutatott.

Ezúton köszönöm barátomnak a lehetőséget, hogy itt horgászhattam.

Köszönöm a kiváló csalikat a Keen Carpnak és Orbán Istvánnak a fotókat.

Üdvözlettel,
Szabó József