Móri 72 óra

Széles Gábor | november 30.| 6 perc olvasási idő

Címnek adhattam volna, hogy „revans”, de nem, mert SAJNOS csak július óta használok Keen Carp csalikat, gondolkodásmódot. Engem is, mint a többi sporttársat, beszippantott a média... SAJNOS!

Feederesként kezdtem, a számolatlan kisebb, nagyobb ponty mellett, ugyan ennyi csalit is kipróbáltam és elegem lett, besokalltam!

Öt éve, hogy belefogtam a bojlizásba, az első túra után beleszerettem. De nem mindig jött az eredmény, amit szerettem volna. A történelem megint csak ismételte önmagát, és az össze-vissza vásárolt csalik sorakoztak a táskámban Az összest is kipróbáltam, egészen a tavalyi móri pecámig bezárólag, ahol egy darab 6 kg ponttyal fejeztem be. Besokalltam, megint.

Kozma Tamás filmjét látva döbbentem rá, hogy ez kell nekem. Azon szerencsések közé tartozom, akik már kétszer is meghallgathatták Pisti tanításait! Első júliusi túrám fantasztikusan  sikerült. Két éves egyéni rekordomat is sikerült megdönteni. Erről beszámolót is írtam.

Kapcsolódó cikkünk
Tigris nélkül
Széles Gábor | augusztus 05. | 4 perc olvasási idő

Mindenkinek van kedvenc horgászvize, az én szívem csücske Háromfa. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is lefoglaltam egy hetet a tav...

Tovább a cikkre

Mostani foglalásom október 28-tòl szólt a móri Ezerjó Horgásztóra. A célom már hetekkel a túra előtt megfogalmazódott bennem. Pörgős, de ugyanakkor nyugodt pecát szerettem volna, csak 10 kg feletti halakkal és minimum egy 15kg felettit szerettem volna fogni.

Cél! Mikor István a Worksop-on a célról beszélt, felcsillant a szemem. Számomra ez a vonzás törvényével egyenértékű. Nem elég a túrák előtt egy-két nappal eltervezni, amit akarunk, ezért is írtam, hogy én is már hetekkel előtte elkezdtem a felkészülést. Ha fordítunk rá elég energiát, meg fog térülni. Csalimat a célokhoz mérten választottam ki, így Hot Fish & Gammarus - Monster Crab és az 50/50 - Spanis Red/Mulberry-vel készültem.

Délután érkeztem a tópartra, egy dobós horgászatra. Gyors táborállítás és helykeresés után nem sokkal a botok már a rodpodon pihentek.

Hajnali fél 4-kor egy húzós kapásra ébredtem. 20 perces fárasztás után már a bölcsőben pihent egy 13 kg-os töves. Gyors fényképet, fertőtlenítést követően már mehetett is vissza.

Félig voltam a csalizással, mikor a másik botomon jelentkező komótos kapásra emeltem rá, és egy 10 perces fárasztás után ismét a bölcsőben tudhattam egy pontyot, ezúttal 10,30 kg-os súllyal.  

Ez az éjszaka jó előjelnek bizonyult.

Már nem aludtam vissza. Éppen a reggeli kávémat kortyolgattam, amikor kapásjelzők hangja törte meg a csendet, megkezdődtek a frissítések. Látni és hallani is lehetett, hogy a tavon horgászó sporttársak az etetőhajóik tartályába lapátolják a mag és bojli keverékét. Egyébként ez rendre ismétlődött délben és este is.  

Rajtam hihetetlenül hatalmas nyugodtság lett úrrá, hisz’ tudtam, nekem már van jó csalim és taktikám is! :)

Délelőtt 11 óra magasságában, szöszmötölős kapás jelentkezett nálam. A kontaktot felvéve ellenfelemmel, méretét meghazudtolva, mindössze 5 perc fárasztás után sikeresen szákoltam. A mérleg 14,70 kg-nál állt meg.

Ezt a halat 17 óra csend követte, majd hajnali 4-kor újabb kapásra ugrottam ki az ágyból. A botot a kezembe  véve nem éreztem nagy ellenállást. 15 perc fárasztás után, fényképezőgép elé tarthattam új egyéni rekordomat, melyet 16,70 kg-mal mérlegeltem.

Az örömöm hatalmas volt, bő 3 hónap elteltével, ismét sikerült!

Ezután hosszas csend következett.

Utolsó éjszaka még egy kerek 14 kg-os ponttyal vettem fel a harcot. A sikeres merítést egy gyors fotó követte és már úszhatott is vissza.

Több halat már nem fogtam.

Célomat teljesítve, nyugodtan indultam haza.

Itt szeretném megragadni az alkalmat és gratulálni a tógazdának a szép, rendezett környezethez, az egészséges, gyönyörű halakhoz és köszönetet mondani a horgászoknak is azért, hogy vigyáznak rájuk. Egyetlen halat sem fogtam, aminek sérült lett volna a szája!

Ahogy említettem, kezdő bojlisként, rengeteg időt kell eltöltenem még a vízparton, hogy egyre jobb és tapasztaltabb legyek, hisz’ a „szamárlétrát” nekem is meg kell másznom. Úgy gondolom, végre rátértem a helyes útra!

Tudom, a 4 több mint 3, az 5 több mint 4, de sajnos ezúttal csak 3 napot engedett a szabadidőm. Ennek ellenére úgy gondolom, sikerült bizonyítanom, hogy 3 nap is lehet taktikus.

Úgy gondolok a Keen Carp-ra, mint a páromra. Révbe értem!

Üdvözlettel,
Széles Gábor