Első túrám nagy vizen

Szalai József István | november 26.| 4 perc olvasási idő

Izgatottan vártam az őszre tervezett merenyei túrám, hisz’ még nem horgásztam ekkora vízen . Úgy gondoltam, itt fogom tudom igazán kamatoztatni a Workshop-on tanultakat.

Hetekkel a túra előtt próbáltam minél több információt szerezni erről a vízről. Hamar világossá vált, hogy a tavon szinte mindenki a középső részt favorizálja. Én már ekkor eldöntöttem, hogy a kevésbé horgászott partközeli részen fogok horgászni.

Két barátommal együtt foglaltuk el a 24-es állást. Gyorsan nekiláttunk a táborépítésnek, ugyanis esőre állt az idő. Ez jó ötletnek bizonyult, hisz’ mire végeztünk, el is kezdett esni.

Egy órányi eső után megkezdtük a helykeresést. Biztos, ami biztos tettem le én is egy bóját a tó közepére, amit Big Water-rel etettem, majd kijjebb, a parttól mindössze 100 méterre tettem le második bójám, amit Nutty-val etettem elő. Ezt követően letapogattam az előttem 30-40 méterre lévő részt, melyre vastag iszap és 1-1,2 méteres víz volt a jellemző. Ezt Hot Fish & Gammarus - Monster Crab bojlival az első naptól kezdve horgásztam.

Első éjjel megvolt az első jelentkező egy 18 kg-os tőponty személyében, ami egyben új egyéni rekordom lett.

Majd napközben fogtam egy 13 kg-os pontyot, amit éjjel követett egy 15,50 kg-os tükrös, egy óra elteltével egy 12,60 kg-os tőponty, majd ezután egy 19,50 kg-os tükrös, ami újabb egyéni rekordom lett!

A következő nappalok szinte eseménytelenül teltek. A kapások nagy része éjjel jelentkezett, napközben csak elvétve fogtunk egy-egy halat.

A harmadik nap ráhúztunk az előetetett bójákra, ahonnan csak pár halat tudtunk fogni 12 és 15 kg között. Ezt betudtuk annak, hogy a szemközti álláson lévő horgásztársaink a bójáinktól nem messze harcsára horgásztak. Ebből kifolyólag én elengedtem az előetetett helyeket és folytattam a parthoz közeli horgászatot, ami jó ötletnek bizonyult, hisz’ a túra végéig még számos 15 kg feletti pontyot fogtam.

Teljesen elégedetten tértem haza annak ellenére, hogy nem sikerült 20 kg feletti halat fognom.

Fogásaim összességében: 3 db 10 kg alatti, 3 db 12+os, 2 db 13+os, egy 14,70 kg-os, 2 db 15+os,  2 db 16+os, 2 db 17+os, 3 db 18+os és egy 19,50 kg-os ponty.

Ezúton szeretném megköszönni Orbán Istvánnak a Workshop-on tanultakat és a kiváló bojlikat, ezek nélkül nem sikerült volna ezt az eredményt elérnem.

 

Üdvözlettel,
Szalai József István