Négy nap Merenyén

Hideg László | november 25.| 3 perc olvasási idő

Október 18-án érkeztünk Merenyére. A 16-os állást foglaltuk el, mely a víztározó hátsó részében található.

Csaliválasztásom a Bait Service-s, Hemp/Nutty Mixből készült, Spanish Red/Red Bubblegum aromákkal ízesített, 24 mm-es bojlira esett, de a biztonság kedvéért azért volt nálam zacskós Hot Fish – Monster Crab és Competition is. 

A bójákat 220 méteren helyeztem el, ahol az 1,4 méteres átlag vízmélységnél találtam egy 1,6 m-es és egy 1,5 m-es gödröt is. Ez a két bója a 3. nap reggelétől elsőnek a 15-16 kg-os halakat adogatta, aztán a délutáni órákban beugrott ez a gyönyörű, 21,70 kg-os tükrös!

A Hot Fish-re csábult el. A többi halhoz képest gyenge kapást produkált, mégis ő lett túránk legnagyobbja. Nagyon örültem neki.

Az utolsó nap reggelén, pakolás közben, egy szinte 1-2 csippanásból álló kapás után a másik bójámról is jött egy szebb hal. Őt jóval több ideig tartott kifárasztani, mint a tükröst. Ez a töves a Hemp/Nutty-t húzta el. Igazi merenyei erőgépnek bizonyult.  

Ez egy szép, napos és egyben nagyon szeles túra volt. A halradar szerint a víz csak 10 fokos volt, nappal max. 12 fokig emelkedett fel a hőmérséklete.

Ennek ellenére a csalinak és a taktikának köszönhetően rengeteg halat fogtunk. Nagyon melós horgászat volt.  

Egy darabig még biztos emlegetni fogjuk ezt a túrát! :)

Üdvözlettel,
Hideg László
Betyár Carp Team