Markazi versenygyőzelem

Gömöri Patrik | november 24.| 3 perc olvasási idő

Október végén érkeztünk a Markazi-víztározóra a tó őszi versenyére, mely 154 hektáron került megrendezésre.

A sorsolás majdnem a tervek szerint alakult, egy viszonylag sokhalas pályára ültünk, a tervezett nagyhalas pályák egyike helyett.

Pakolás után jöhetett a bójázás, helykeresés. 350 méteren találtunk egy törést egy kisebb akadó előtt 3,7-4 méteres vízben. Ezt jónak gondoltuk, illetve 380 és 400 méteren is próbálkoztunk. Ezen felül volt 2 pihentetett etetésünk is.

Sötétedés után érkezett meg az első jelentkező a Hot Fish & Gammarus Mixből készült, Blueberry /Scopex aromákkal ízesített, 24 mm-es bojlira. Nem sokkal később jött a többi jelentkező is, szintén az előbb említett golyóra, de ekkor már Nutty Mixből készült, Spanish Red/Pisztácia aromákkal ízesített bojlit is etettünk.  

Mivel a verseny előtti napokban közel 50 cm-t esett a tó vízszintje, ez kissé megnehezítette a horgászatot, ennek ellenére nekünk jól működött a kitalált taktika és a bojlik is. Sikerült vezetni a versenyt már az első éjszaka elteltével.

A második este már megjelentek az első 10+os halaink is. Eddig a 350 méteren elhelyezett bójánk működött a legjobban. A 3. nap elkezdtük horgászni a pihentetett bójánkat is, bizakodva, de nem túl eredményesen, viszont a másik bója adta a halakat. Csütörtökre megérkezett az eső is egy kisebb hidegfronttal, kissé lecsökkentve a kapások számát, de idáig sikerült megszákolnunk 8 db 10+os halat.

Az utolsó délelőttre már biztosnak látszott a győzelmünk, és ekkora jött a hab a tortára. Fél 10 magasságában erőteljes, húzós kapásra ugrottam a melles csizmába és irány a hal. 10-15 perces fárasztás után sikerült megfogni a legnagyobb halunkat, illetve a verseny 2. legnagyobb halát egy 18,54 kilogrammos tőpontyot.

Ezzel a hallal zártuk a versenyt a dobogó legfelső fokán 8 db 10+os és egy 18,54 kg-os halat fogva.

Köszönet a Keen Carp-nak a kiváló csalikért!

Üdvözlettel,
Gömöri Patrik