Szeptemberi Zöld Pokol

Molnár László | október 23.| 4 perc olvasási idő

A nyári All Star verseny után sikerült újra eljutnunk a Háromfai-víztározóra. Az elmúlt években jópárszor jártunk már a vízen, de minden egyes horgászat ugyanolyan várakozással tölt el minket. 

Az idei szeptemberi túrára párom, Főrszter Beatrix és az egyik csapatársam, Horváth László kísért el. Harmadik csapattársunk, Kárpáti Zoltán az utolsó két napra tudott csatlakozni hozzánk.

Miután megérkeztünk, egyből az alapos helykereséssel kezdtük, mely során négy bóját helyeztünk el az előttünk elterülő vízterületen. Ezeket Big Water mixből készült,  Spanish Red/Mullberry aromákkal ízesített bojlival etettük elő.

Sajnos nem tudtunk túl sok időt a vízparton eltölteni, ezért az előetetett helyektől távol, keresőhorgászatot végeztünk, melyekre a  Nutty Mixből készült bojlival horgásztunk.

Az előetetett helyek meghorgászásig több 10 és 14 kg közötti pontyot sikerült egy fotó erejéig a matracra fektetnünk.

Harmadik napon, végszerelékeinket elhelyeztük a  pihentetett helyeken. Ennek nagyon hamar meglett az eredménye, a behúzás után 3 órával sikerült megfognom a túra legnagyobb halát, egyben első háromfai 20 kg feletti pontyomat, melynek pontos súlya 20,56 kg volt.

Az örömünk leírhatatlan volt.

A hal visszaengedése után végszerelékemet ismét a bójára helyeztem.

A következő jelentkezőre sem kellett túl sokat várni. 2 óra elteltével ugyanarra a botomra erőteljes húzós kapás jelentkezett. Ezt a halat páromnak sikerült szákba terelnie egy kőkemény fárasztás után. A ponty súlya 19 kg volt, mely új egyéni rekordja is lett.

Másnap délután a másik bójámon szintén erős, húzós kapás érkezett. Egy gyönyörű 19,40 kg-os tőpontyot fektethettem matracra.

A későbbiekben 2 darab nagytestű pontyot  sikerült még szákba terelnem, melyek súlya  17, illetve 16,80 kg volt.  

Eközben természetesen csapattársam, Horváth Laci bójáján is akadtak jelentkezők. Sikerült neki egy hibátlan 14,40-es háromfai nyurgát és egy gyönyörű spanyolmintás koit is matracra fektetni.

Miután Kárpáti Zoli csapattársunk csatlakozott hozzánk, egyik botomat átadtam neki.  Zoli a behúzás után 1 órával egy 15 kg-os tükrössel fényképezkedhetett.  .

Összegezve a horgászat során 6 darab 15 kg feletti pontyot sikerült fognunk, melyből  az egyik nettó súlya 20 kg felett volt.

Azt gondolom, hogy életünk egyik legjobb horgásztúráján vagyunk túl.

Ezúton szeretném megköszönni Pálinkó Karcsi bácsinak a vendéglátást és Orbán Istvánnak a kitűnő bojlikat.

Jövőre folyt. köv.!

 

Üdvözlettel,
Molnár László