Szeptember végi Hatvan

Rostási Péter | október 15.| 3 perc olvasási idő

Bár úgy volt, hogy ebben az időpontban az ország másik felén, Merenyén horgászom majd, egyébként egy rövid 10 hónapos készülődés előzte meg azt a túrát, rajtam kívülálló okok miatt, szeptember végén, ismét Hatvanban találtam magam.

Az időjárás frontokkal tarkított volt, ami akár még jó is lehetett volna, de a pár nappal érkezésem előtti 1,5 kilós halakból álló telepítés kevésbé volt előnyös.

Ettől függetlenül felállítottam a taktikámat és leépítettem a Hemp/Nutty Mixből készült 24 mm-es bojliból állt etetéseim környékén habzsoló kispontyokat. Szépen lassan csökkent a kapásszám és érkezett pár 12-15 kg közötti testesebb ponty is.

Az etetési mennyiséget tovább csökkentettem, melynek meg is lett az eredménye, ugyanis a negyedik naptól szépen beállt a megszokott napi 1-2 kapás, ami bőven elég is volt.

Ekkor már sikerült pár szebb halat is fognom, köztük már 17 kg felett példányokat is.

A taktikámat folytatva aztán az átlagsúly szépen haladt felfelé. A túra hátralévő részében érkezett egy gyönyörű 18 kg-os tőponty….

… majd az utolsó éjszaka egy csodálatos 20,60 kg-os töves.

Véleményem szerint, ebből a hétből kihoztam, amit ki lehetett. Sajnálom, hogy a merenyei első horgászatom elmaradt, de úgy gondolom az eredmény tekintetében nincs okom panaszra.  

Üdvözlettel,
Rostási Péter