A „mindent IS fogjunk” gyűrűjében

Juhász Csaba | szeptember 18.| 3 perc olvasási idő

Augusztus elején egy 72 órás horgászatra érkeztünk két barátommal a Székely Őzetanyára.  Estére végeztünk a radarozással és a bójázással.

A helyzet a parton a legkevésbé sem volt ideálisnak mondható. Már ami a szomszédokat illeti. Tőlem balra magos, kosaras és zig-es technika (5 bot), jobbra pedig óriási mennyiségű saját készítésű bojli (szintén 5 bot).

Nekem két bot, egy-egy bója, egyiken 300 gramm Nutty Mixből készült, Spanish Red/Red Bubblegum, másikon 300 gramm Nutty Mixből készült, Bors/Fahéj ízesítésű bojli.  

Szemből a szomszéd pedig a mag-pellet-bojli kombinációból vödörnyi mennyiséggel készült.  Így indult a 72 óra.

Se előetetésről, se nyugalomról nem nagyon beszélhetünk.  Az egyik szerelékemet Nutty Mixből készült, balanszírozott horogcsalival csaliztam, a másikra az etetett Nutty Mix – Bors/Fahéj bojlit fűztem. Ez utóbbi füstölt el másnap délben. Egy szép kis 13 kg-os tükrös volt a tettes.

Minimális mennyiségű etetés kíséretében került vissza a szerelék a helyére. Eközben jobbról és balról is csend volt.

Másnap ugyanabban az időben ismét húzós kapás jelentkezett, ugyanarra a botra és csalira. A hal azonban sajnos fél perc után lemaradt. Jobbról és balról továbbra is csend volt.

A harmadik nap és éjszaka aztán kapás nélkül telt nekem is.

12 botra 1 db hal jutott. Ezt csakis a jó minőségű bojlinak és a kevés etetésnek tulajdonítom.

Pakolás, majd indulás haza. A hazafele úton fogadtam meg egy jó tanácsot a Workshop-ról. Először egy lakóhelyemhez közeli vizet fogok kiismerni.  

Görbüljön mindenkinek!

Üdvözlettel,
Juhász Csaba