Pötrétei akadók között

Putz Gyula | szeptember 15.| 4 perc olvasási idő

Kéthetes szabadságom második felét a pötrétei II. számú tőzegbánya-tavon töltöttem. Évek óta járok már ide, de inkább a tavaszi időszakban. Közel két éve horgászom Keen Carp csalikkal, most itt, ebben az időszakban is próbára akartam tenni őket.

Az utóbbi időben sorra jártam azokat a tavakat, ahol régebben már - siker nélkül - próbálkoztam. A stresszelő, idegörlő, miértekkel teli túrák véget értek. Ez a csali fantasztikus nyugalmat, biztonságot sugároz. A körülöttem élők is észrevették, hogy megváltozott a horgászatom minősége, ami rajtam is érzékelhető. 

Pötrétére három fajta, Mega Spice & Seed, 50/50 és Big Water Mixből készült bojlival érkeztem.

Nagyon bíztam szerelésekeimben és magamban.

Az első három nap folyamán a helyeimet naponta háromszor etettem, pár szem bojlival. A törpék nagyon elemükben voltak, ezért döntöttem a folyamatos minimális etetés mellett.

Az első jelentkező egy 10,70 kg-os tőponty volt, aki a Mega Spice-os etetésre érkezett, majd őt egy kicsivel kisebb társa követte az 50/50-re.

Éjjel egy vihar közben sajnos elvesztettem egy gyönyörű 15 feletti spanyolt. Régebben nagyon megtörtek az ilyen esetek, de most biztos voltam a folytatásban.

Másnap társamnak is leakadt egy gyönyörű tükrös. Átgondolva a két esetet, változtattunk az előkén.

Szerda este elkezdtem horgászni a Big Water-es etetést. A tó közepén csendes, nyugodt helyen, egy kis tisztásban horgásztam.

Behúzás után három órával kapásom volt, egy csodás 18 kg-os tükörpontyot szákoltunk.

Óriási volt az öröm, remekül működött a csali és a taktika. Ez után nem vittem vissza a csalit erre a helyre, csak szórtam pár szemet.

Nappal semmi nem volt, melegedés kezdődött. Este aztán újra behúztam az egy szem 28-as bojlit.

Hamar bevackoltunk a rengeteg szúnyog miatt és aludtunk egészen reggel 4-ig, amikor jött az újabb kapás. Izgalmas fárasztás végén szákoltunk egy gyönyörű tőpontyot. Társam, Dani nagy örömmel közölte a hal súlyát, mely 20,05 kg volt.

Nagyon örültem ennek a szép halnak, egyben büszke is vagyok rá. Jó érzés egy ilyen nehéz vízből fogni egy 20 kg feletti pontyot.

Külön öröm, hogy a szerelék, a taktika, és a csali ismét remekül működött. Mondjuk miért ne működne? :)

Minden jót mindenkinek!

 

Üdvözlettel, 
Putz Gyula