Júniusi revans

Újj Norman | szeptember 14.| 4 perc olvasási idő

Június eleje után, a nyár végén újra Nagykállóba látogattunk. 

Azon a horgászaton sikerült ugyan rekordokat dönteni, a kevés hal ellenére is, viszont nem voltunk teljesen elégedettek. 

Szerettünk volna több nagy halat fogni! 

A mostani horgászatra szintén a Big Water Mixből készült Spanish Red/Black Pepper aromákkal ízesített bojlival készültem, 2-es keménységben. 

Gyors helykeresés, bójázás és etetés után, rögtön megkezdtük a horgászatot. Tekintve, hogy csak 3,5 nap állt rendelkezésünkre, ezen a túrán nem tudtuk alkalmazni a 3 napos előetetést, ennek ellenére nem kellett sokat várni az első halra.

Este 20 óra körül egy 10,54 kg-os tőpontyot sikerült fogni majd, nem sokkal utána egy újabb 11 kg-os pikkelyes tette tiszteletét nálunk.  Nem értük jöttünk, de kezdésnek nem volt rossz.

Következő halunk ugyanerről az etetésről egy 14,58 kg-os tükrös volt.

Ezt a halat követően, Big Water plus NHDC - Blueberry Dynamite zacskós, 24 mm-es golyó került a hajszálra, majd rákerült a Big Water-es etetésre. 

Ez a gondolat sikeresnek bizonyult, ugyanis a következő halunk egy 19,62 kg-os gyönyörű pikkelyes lett.

A következő behúzásra ismét ugyanez a bojli került horog alá. Újra egy darabosabb halat sikerült fogni, a pontos súlya 18,55 kg volt.

A következő halunk is a Big Water Blueberry Dynamite-ra érkezett, 17,80 kg-mal mérlegeltük.

Innentől kezdve a Big Water/Spanish Red - Black Pepper aromás etetésre csak a Blueberry Dynamite bojlit húztuk rá, és folyamatosan fogtuk a halakat.

Ezzel a módszerrel 24 kapást sikerült elérnünk és 18 darab halat sikerült fényképezőgép elé tartani, amelyek 10,50 – 19,62 kg között voltak. 

A túrát 14,65 kg-os átlaggal zártuk.

Úgy gondolom, sikerült tudatosan horgászni! 

Üdvözlettel,
Újj Norman