Rekorddöntés 72 óra alatt, Markazon

Sőregi Zoltán | augusztus 07.| 4 perc olvasási idő

Júliusi három napos horgászatom helyszínéül a Markazi-víztározót választottam.

A helykeresést, illetve az etetést is pénteken kezdtem el, majd szombaton és vasárnap is kimentem etetni, mivel lakhelyemtől nem messze található a víz!

Hétfőn kora reggel kezdtem meg a 72 órás horgászatot. Öt bóját helyeztem el különböző mélységekben.

Tudni kell a vízről, hogy elég sűrűn található benne akadó, ezért egy pár helyen meg kellett törnöm a főzsinórt. Az egyik szerelékem a parttól kb. 500 m-re helyeztem el egy iszap váltón. Ezt egy balanszírozott, Spansih Red-es Big Water-rel csaliztam, amit egy félbevágott natúr pop up segítségével még jobban kikönnyítettem.

A másikat pedig 280 m körül, egy akadóhoz közel, ám tőle azért biztonságos távolságba helyeztem el. Ezt egy szem Big Water Mixből készült, Spanish Red/Red Bubblegum2 aromákkal ízesített bojlival csaliztam, amit egy egy natúr pop up-pal könnyítettem ki.

Az első kapásom a behúzást követően 5 óra múlva jelentkezett a közelebbi bójámról egy 9 kg körüli tőponty személyében, amit még ott a vízen vissza is engedtem.

A következő kapás este 6 körül érkezet az 500 méterre elhelyezett bójáról. A hal fölé érve kb. 20 perces fárasztás után sikerült megszákolnom. Elsőre azt mondtam, hogy 18 kg fölötti, de mikor beemeltem a csónakba, akkor már éreztem, hogy 20 felett van.

A mérleg 24 kg felett mutatott! Azonnal hívtam a halőrt a hitelesítés miatt, ugyanis 17 kg felett kijönnek mérlegelni. Nagyon boldog voltam, ugyanis sikerült megdöntenem a saját, 18,80 kg-os rekordomat, már az első horgászattal töltött napon!

Mikor Holecz Adrián barátom kiért, megmértük a halat.  23,12 kg mutatott a mérleg!

Mint utóbb kiderült, a tó egy ikonikus alakjával, Cukorral volt dolgom, akit már 27 kg feletti súllyal is mérlegeltek. Tudomásom szerint ő tartja a tórekordot. Sajnálatos módon azonban az utóbbi időben nagyon lefogyott. Reménykedem abban, hogy nem fog úgy járni, mint Mazsola…

Az elkövetkező 16 órában nem volt több kapásom, majd a későbbiekben fogtam még 6 darab halat 10-16 kg között, melyeket sajnos nem fotóztam, ugyanis egyedül voltam, mivel ezúttal barátom, munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudott velem tartani.

Összességében 8 darab halat sikerült fognom: 9 kg; 23,12 kg; 13,20 kg; 14,80 kg; 16 kg; 16,20 kg; 10 kg és végül 12,10 kg! Halvesztésem nem volt. A fogott halak összsúlya 114,45 kg, az átlagsúly pedig 14,29 kg lett.

Kicsit még mindig sok a kapásszám, de ezen még javítunk! Örülök, hogy sikerült megdöntenem a saját  egyéni rekordomat egy több mint 150 ha-os vízből  és bekerülnöm a 20+osok táborába!

Idén még szeretnék  visszatérni ide  októberben! 

Köszönöm szépen Holecz Adrián barátomnak a mérlegelést és a fotózást, a Keen Carp csapatának pedig a csalikat és persze a GONDOLKODÁSMÓDOT!

 

Üdvözlettel,
Sőregi Zoltán