Tigris nélkül

Széles Gábor | augusztus 05.| 4 perc olvasási idő

Mindenkinek van kedvenc horgászvize, az én szívem csücske Háromfa. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is lefoglaltam egy hetet a tavon. A horgásztúrám előtt sokan mondták, hogy a törpeharcsák miatt felejtsem el a bojlit, csak tigrismogyoróval induljak el. Én azonban a Workshop után kötöttem az ebet a karóhoz, nem tágítottam a tervemtől és Keen Carp bojlikkal kezdtem meg a túrát!

Érkezésünk napján, még az álláson értük az előttünk horgászókat. Bosszús is, és boldog is voltam egyben, hisz’ láttam a bójáikat, melyeket bojlival és magokkal etettek. Ezeket a helyeket én messziről kerültem. Elmondásuk szerint a törpe mindent ledarált pillanatok alatt, bármit tettek is fel.

Hosszas figyelés, kémlelés után sajnos nem láttam halra utaló jeleket. Nekiláttam a helykeresésnek, megjelöltem az általam jónak vélt helyeket és három napig Big Water-rel etettem elő őket. Sajnos csak egy 7 kg-os pontyot sikerült innen fognom. A harmadik nap után a halak elkezdték mutatni magukat.

Pistivel ez után telefonon beszéltem és ő elmondta mi volt a gond. Tanácsait megfogadom és a következő túrán kamatoztatni fogom!

A három napos haltalanság oka, mint kiderült a beérkező sáros, koszos víz lehetett, ugyanis árvíz volt a területen, és a tó vízszintje 70-80 centivel emelkedett.

Volt lehetőségem ez alatt felmérni a kis ördögök aktivitását. Eleinte gubancolták az előkém, de később ez is megoldódott.

Harmadik nap után elkezdett tisztulni a víz, és mint ahogy írtam is korábban, egyre többet mutatták magukat uszonyos barátaink.

Tőlem kb. 170 m-re be is húztam egy szereléket minimális mennyiségű Nutty kíséretében. 10 óra múlva kapás jelentkezett erről a helyről egy 16,10 kg-os potyesz személyében, ami egyéni rekordomat jelenti.

Nagyon boldog voltam, hisz’ ezzel a céllal érkeztem!

Erről a helyről érkezett még két halam, amiket 13,50 és 12,50 kg-mal mérlegeltem.

Öt kapásból négy halat sikeresen szákoltam, ami úgy gondolom egy jó eredmény még akadómentes terepen is, hát még a háromfai dzsungelben!

Pistinek köszönöm a tanácsokat és azt a rengetek munkát, amit a Keen Carp csapattal karöltve tesznek a sikerünkért, hiszen a gyümölcsöt mi is esszük!

Üdvözlettel,
Széles Gábor