Július második hete

Rostási Péter | július 30.| 5 perc olvasási idő

Július második hetében lett újabb lehetőségem egy újabb 6 napos pecára. A túra kalandosan indult, de a horgászat második napjára teljesen el tudtam engedni az otthoni dolgokat és csak a pontyokra fókuszáltam.

Csali tekintetében egy lapra tettem fel mindent, ugyanis csak Big Water bojlival érkeztem a vízpartra. Utólag kijelenthetem, a választásom jól sikerült.

A második nap már a kezemben tarthattam egy kereken 22 kg-os, gyönyörű tükröst.

Egy szem 24 mm-es Big Water balanszírozott horogcsalit vett fel.

Másnap a forgatókönyv szinte óramű pontossággal ismétlődött. Annyi különbség volt csupán az előző naphoz képest, hogy ezúttal egy tőponty volt, aki megdolgoztatta a felszerelésem minden egyes részét az egy órás fárasztás alatt. A fárasztás végére mindketten elfáradtunk és még csak ez után következett a meglepi. A mérleg hajszál pontosan 27 kg-ot mutatott. Mivel a most használt mérlegelőm vizesen 2 kg-ot nyomott, egy gyors matek után kerek 25 kg-os súly jött ki.

Az érzés, amit ekkor éreztem leírhatatlan volt.

Ezt követően tört be egy hidegfront, én pedig csak dörzsöltem a tenyerem, hogy mi jön még…

Ahogy persze az ilyenkor lenni szokott, a front nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Volt ugyan 2 db halat, egy 14 és egy 17 kg-os, de egyáltalán nem láttam halmozgásra utaló jeleket előttem.

Ennek ellenére utolsó este egy búcsúhalban bízva vonultam vissza.

Sokat nem kellett várnom, 21:30 magasságában egy vehemens kapásra emeltem rá. A fárasztás ismét nagy élmény volt és jó súlyt éreztem a horog végén. Ekkor már volt a közelemben pár horgásztárs, akik segítettek a szákolás és a fotózás során. Ezúton is köszönöm Varga Bálintnak és társainak a segítséget! :)

Egy újabb gyönyörű tükrös vette fel a balanszírozott Big Water-t. Őt 23,80 kg-mal mérlegeltem.

Az éjszaka további része már csendesen telt, ennek ellenére a túrán nagyon pozitívnak értékelem.  

Köszönöm, hogy megoszthattam veletek a boldogságom!

Üdvözlettel,
Rostási Péter