« vissza a blogokhoz

Egyéni rekordok hete

írta: Szatmári Gergő

Június 12-től alkalmam nyílt egy hetet eltölteni a Szűcsi Völgy Tavon. Erre a túrára állandó horgásztársam nem tudott eljönni, így Béke Tomi barátomat hívtam el, aki egy ideje már „próbálgatja” a Keen Carp csalikat.

Táborállítás után hozzáláttunk a helykereséshez. Én 4 bóját raktam le, 2 bóját Nutty-val az elejétől horgásztam és 2 bóját Big Water-rel etettem. Tominak 3 bóját helyeztünk el, melyek közül 2 bóját horgászott, 1 bóját pedig etetett Nutty-val.

Már az első éjszaka sikerült egy 15+os tükröst fognom, ami bizakodásra adott okot. Második éjszaka ismét ugyanaz a jelző szólalt meg, egy 18+os töves volt az elkövető. A harmadik éjszaka pedig szinten ugyanazon a boton jelentkezett egy 16 kg feletti.

Mind a három halat egy szem 24 mm-es balanszírozott horogcsalival fogtam. A másik botomon egy szem süllyedő bojlival csaliztam. Nem voltam biztos benne, hogy a hely nem volt-e megfelelő, vagy a süllyedő csali volt a ludas, abban viszont biztos voltam, hogy változtatnom kellett. Így úgy döntöttem, hogy nem csalit cserélek, hanem bóját. Már aznap éjszaka bebizonyosodott, hogy jó döntés volt.

Hajnali 4 órakor lassú, komótos kapás ébresztett, amit egy 20-25 perces fárasztás követett. A fárasztás során már éreztem, hogy jó hal lesz, de mikor először megpillantottam már biztos voltam benne. Az adrenalin szintem az egekben volt, talán még a lábam is megremegett. A merítéskor már tudtam, hogy sikerült megdöntenem az egyéni rekordomat is. Már akkor felismertem a halat, „Chanel”-lel volt dolgom, aki 5 nappal korábban 25 kg feletti súllyal került partra, ráadásul szintén Big Water-rel.

Mérlegeléskor a mérleg 25,50 kg-nál állt meg. Szinte el sem hittem. Annak idején azért váltottam Keen Carp-ra, hogy átlépjem a 25 kg-os határt és most sikerült!

Ezen kívül a Nutty-s bójám minden éjszaka adott egy jó halat, illetve mindkét Big Water-es etetésem is jól működött. Összesen 3 db 15 kg felettit, 1 db 16 kg felettit, 2 db 17 kg felettit, 1 db 18 kg felettit és egy 25,50 kg-os pontyot sikerült fognom.

Nagyon boldog voltam.

„Chanel” megfogása után csak annyit kérdeztünk, mi jöhet még?

3 nap után Tomi barátom is ráhúzott az előetetésére 1 szem 24 mm-es Nutty balanszírozott horogcsalival.

A rekordomat jelentő hal után 24 órával Tomi botján is kapás jelentkezett. Itt jegyezném meg, hogy ez volt az első bányatavi horgászata és soha nem fogott még 20 kg feletti pontyot. Tehát a kapásra reagálva csónakba ugrottunk és elindultunk a hal irányába. Első pillantásra Tomi megjegyezte, hogy „ez nem lesz nagy”, aztán mikor másodszor feljött, megláttam az oldalán a jellegzetes foltot. Ekkor már tudtam, hogy a „Patrik” nevű hallal van dolgunk, aki legutóbb 26,20 kg-mal volt parton.

Tomi teljesen felpörgött, főleg miután sikerült megmerítenünk a halat. A mérleg kerek 27 kg-nál állt meg.

Alig hittük el, hogy 24 óra alatt sikerült 2 darab 25 kg feletti pontyot fognunk. Természetesen egyikünknél sem maradhatott el a hallal való fürdés.

Ezen kívül Tomi is fogott jópár szebb halat, köztük egy 17 kg feletti tövest is.

Nagyon hamar eltelt az 1 hét, de olyan élményekkel gazdagodtunk, amiket soha nem felejtünk el. Életünk eddigi legjobb horgászata volt!

Köszönjük a jól bevált bojlikat, amelyek hozzájárultak ehhez a nem mindennapi horgászathoz!

 

Szatmári GergőHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!