« vissza a blogokhoz

Majális gyönyörű halakkal

írta: Biró Péter

A május eljsejei hosszú hétvége előtti csütörtökön érkeztem egy lakóhelyemhez közeli vadvíz partjára. Konkrét elképzelésem volt arról, hogy mit is szeretnék fogni a következő két nap és három éjszaka alatt.

Nem titkoltan nagyobb méretű halakért mentem oda, éppen ezért Bait Service-s, 2-es keménységű 50/50 Mixből készült Spanish Red/Mulberry 24 mm-es, illetve szintén 2-es keménységű Big Water Mixből készült Spanish Red/Barack 20 mm-es bojlival etettem elő három napot botonként 30-30 szemet.

Első éjszaka három halat fogtam 10,60 és 13,80 között 50/50-nel.

Utána egész nap semmi nem történt, de erre felkészültem, nem frissítettem, nem nyúltam a botokhoz.

Második éjjel 10:45-kor egy csippanás után szinte felrobbant az orsóm. Mire "kimásztam" a sátramból kb. 60 méter zsinór plusszba az övé volt. 25 perc eléggé "meredek" fárasztás (akadó, szomszéd zsinórja, vízben gázolás) után megmerítettem egy makulátlan vadvízi tőpontyot a maga 21,10 kilójával.

Horog szerintem még nem volt a szájában, majdnem elszálltam örömömben.

"Partraszállást" követően mérlegelés fotózás és a szomszéd horgászok gratulációi után visszaengedtem, hátha másnak is akkora örömöt okoz, mint nekem.

Következő nap semmit sem fogtam, de nem is bántam (végre aludtam egyet). Utolsó éjszaka egy halam volt 10,70-nel a Big Water-re.

Reggel viharos szélben összepakoltam elbúcsúztam a víztől és a szomszédoktól, még találkozunk!

Köszönet a Keen Carp csapatnak a szenzációs csalikért és Orbán Pistinek a tanácsokért.

Tisztelettel és üdvözlettel,
Biró PéterHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!