Pölöske 2.0

Bazsika Márton | május 21.

Áprilisban már volt alkalmam horgászni Pölöskén, de az a túra enyhén szólva kudarcba fulladt. Ezért nagyon örültem, mikor Sasvári Gábor elhívott egy négy napos közös horgászatra.

Gábor egy év kihagyás után látogatott vissza a tóra, segítségével lehetőségem nyílt más perspektívából horgászni ezen a különleges, akadókkal teli vízen.

A szigetre való beköltözésünk után, mind a ketten egy bottal a sekélyebb területet, eggyel pedig egy mély árkot horgásztunk. Csalinak Mega Spice & Seed és Nutty Mix-ből készült 24 mm - es bojlikat használtunk.

Egy kivételével valamennyi halunk 12 kg felett volt és látszott rajtuk, hogy nem mostanában voltak horgon.

Szákoltunk egy különleges tövest, aminek hiányzott a hasi „bognártüskéje”.

Pölöskén a halak kíméletes kifogása a megszokottól eltérően nagyobb odafigyelést igényel.

Biztonságuk érdekében különösen fontos, hogy megfelelő felszereléssel és SZERELÉKKEL kezdjünk itt horgászni!

Egyes horgászok előszeretettel használnak lead core-t. Ez, amellett, hogy fárasztás közben sérüléseket okozhat, azt a veszélyt is magában hordozza, hogy a főzsinór szakadása esetén nem tud szabadulni tőle a hal. Sajnos ez később a hal pusztulásához is vezethet!

Egyik halunk régóta cipelhette ezt a koloncot, a horog is belenőtt a húsába. Ezúton szeretném megkérni azokat, akik lead core-t használnak, hogy gondolják át, érdemes-e.

A túránk alatt sikerült sok tapasztalatot szereznem és rengeteget fejlődtem. Köszönöm Gábornak a meghívást és a sok segítséget!

Üdvözlettel:
Bazsika Márton