« vissza a blogokhoz

2020 elkezdődött

írta: Takács Lajos

Úgy gondoltam, hogy mivel tavaly decemberében Gyékényesen zártam a szezont úgy illik, ha az idei szezont is itt kezdem el.

A pecát mindenképpen a januári "Majmok Bolygója" rendezvény utánra terveztem. Nem számoltam sok kapással, igazából az volt a célom, hogy 15 kg felettit fogjak. Ezt a célt, úgy gondoltam, hogy tudom teljesíteni kudarc nélkül.

Reggeli érkezésemkor senki nem volt a környékemen. Mivel úgy értesültem róla, hogy a déli oldalon ilyenkor januárban jobban megy a hal, ezért beköltöztem a spiccre. Úgy gondoltam, onnan elég nagy helyet meg tudok horgászni és tudok húzni mind az északi, mind pedig a déli oldalra.

Csalinak zacskós Mixed Birdfood Mixből készült, Pineapple/Banana ízesítésű 15 mm-es és 20 mm-es bojlit vittem magammal, illetve zacskós Hot Fish & Gammarus - Monster Crab 20 és 24 mm-es bojli is volt nálam, továbbá mivel a Hot Fish-ből a webshopban elérhető a balanszírozott horogcsali, így azzal is készültem. 

 A bojlikat előáztattam, minden nap új helyet kerestem, a helyeket 24 óráig vallattam.

Csináltam egy előetetés is, amit napi 10 szem Birdfood bojlival szórtam meg.

Első három nap csak egy kapásig jutottam, amit sajnos elkagylózott a hal. Hamardik nap reggel húztam rá az előetetésre. Mire Marcell barátommal beértünk a szigetre a jelzőm kapást mutatott. Siettem a halra és sikeresen megszákolhattam a maga 16 kg-jával.

Nagyon boldog voltam, hogy így januárban egy ilyen szép tükrössel fényképezkedhettem.

Több kapásom nem volt, nehéz peca volt, de nem lett kudarc a vége. :) 

Köszönöm a segítségét Istvánnak!

Üdvözlettel,
Takács LajosHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!