« vissza a blogokhoz

Decemberben minden kapás ajándék

írta: Takács Lajos

Nagy izgalommal indultam egy decemberi nap kora reggelén kedvenc bányatavamra Gyékényesre. Gyors jegyváltás után már mentem is a "Betonosra", hogy kezdjem a pecát.

Odaértem és akkor szembesültem vele, hogy szinte egyedül vagyok a tavon. Nem lepett meg, az elmúlt 3 évben szinte mindig így volt ilyenkor. Gyors táborépítés után mentem is a vízre helyet keresni. Mivel szeptemberben itt pecaztam, nem volt ismeretlen számomra a hely. Egy 8 m-es púp tetejét és egy 12 m-es púp alját etettem elő.

Istvánnal egyeztettem a túra előtt és átbeszéltük, hogy milyen csalikkal készüljek. Nutty - Spanish Red/Pistachio és 50/50-Spanish Red/Condensed Milk/Starwberry Star volt nálam, 24 mm-es méretben. Mindkét bojlihoz balanszírozott horogcsalit is rendeltem, a Nutty-ból 24 mm-es, az 50/50-ből 20 mm-es méretben.

A horgászatot megelőző este már két két marék bojlit előáztattam, minden etetésnél csak előaztatott bojlit etettem napi kétszer. A balansz horogcsalikat is előáztattam, viszont mivel tudtam, hogy meg fognak dagadni, megfaragtam őket kisebbre.

Amíg az előetetést végeztem addig is pecáztam, viszont nem fogtam olyan, halat amit le is fényképeztem volna.

A három nap elteltével nagy izgalomba voltam, hogy lesz-e valami. Hát semmi nem volt.

Mikor reggel frissítettem akkor láttam, hogy a jobbos botomon az előke felcsavarodott. Ekkor kicsit "megnyugodtam", hogy ezért nem volt hal.

Újrahúztam mindkét botot. A légnyomás sajnos akkor már stagnált, 1030 körül volt és ez szépen ki is tartott a túra végéig...

Az eslő kapásom az 50/50-re érkezett. Egy szép 16 kg-os tövest sikerült fognom.

Nagyon boldog voltam!

Éjszaka még jött egy 13 kg-os is ugyanarról a bojáról, viszont ez a hal sajnos összeszette a bójam.

Utolsó két nap még sikerült két 10 kg felettit is fognom.

A túrám úgy gondolom, jól sikerült.

Decemberben minden kapás ajándék, ezért nincs bennem hiányérzet, hogy nem jött nagyobb. Tudom, hogy úgyis meg fog jönni a "Big". :)

Köszönöm Istvánnak a segítséget, legközelebb is fogom hívni.

Üdvözlettel,
Takács LajosHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!