« vissza a blogokhoz

20+, 25+, 30+ Gyékényesen

írta: Osgyáni Gábor

Immár három éve horgászom Keen Carp bojlival, de a bizalom hiányában, eddig mindig csak az egyik botomon jutott helye. Éppen ezért, vagy más okok miatt, az áttörő siker mindeddig elmaradt.

Az idei év szeptember első tíz napja, úgyszintén Gyékényesen talált minket, mint az elmúlt négy évben mindig. „Beszariságomat” tükrözte, hogy ezúttal is versenyeztettem a gyári golyót a már számomra sok szép halat adó házi „konyhaszüleménnyel”. A házi golyó viszonylag rendszeresen adta a halat ( napi 1 kapás) 10-17 kg-os mérettartományban. Melyre aztán a Big Water rákontrázott a negyedik nap egy kereken 20 kg-os tükrössel.

Ennek ellenére a fecskék nyári teóriájára alapozva, maradtam ugyanúgy a már „jól bevált” taktikánál (jobbos Big Water, balos házi).

Makacsságomnak a hetedik nap este 7 órakor egy kapás vetett véget. A tiszta napos időnek hála premierben izgulhattam végig a hatalmas töves minden egyes mozdulatát a zsinórom végén, ugyanis a víz átláthatósága 4-5 méter volt ez idő tájt. A 115 cm-es Fox merítőmet kissé zavarba hozva, még éppen nem kellett lepkevadászként viselkednem. Hatalmas élmény volt egy ilyen kaliberű vízből, egy ilyen kaliberű pontyot a kezemben tartani. A szomszédok is hamar odacsődültek és izgulták végig a mérlegelést, mely után közösen örülhettünk az új egyéni rekordomat jelentő 33 kg-os tövesnek.

Nagy duzzogva a másik botomat is áthúztam Big Water-rel a tartalék helyre, melyet ekkor már 4 napja etettem. 50 óra után ez a csali is gazdára talált egy 26 kg-os tükrös személyében, mely aztán a túra utolsó hala is lett egyben.

Hatalmas örömmel vetettem véget életem túrájának, és nyugtáztam a végeredményt: 16 kg, 17 kg, 20 kg, 10 kg, 12 kg, 33 kg, 13 kg, 12 kg, 14 kg, 26 kg. Az átlagsúly közel 18 kg lett,, melyet azért vastagon lehúzott a házi bojlim. Szintén egy hiba, melyet legközelebb már nem kell elkövetnem.

Nem tudom, hogy a hatalmas tövesnek örültem-e jobban, vagy a bizalomnak az „új bojli” iránt, de hál’ Isten nem kell választani, hisz’ mind az élmény, mind pedig a tudás az enyém, melyet már senki sem vehet el tőlem.

Köszönet a Keen Carp-nak, hisz’ ez az eredmény legalább annyira az ő érdemük, mint az enyém.

 

Osgyáni GáborHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!