« vissza a blogokhoz

Pár napos pecák, eredményesen

írta: Orosz Szabolcs

Két rövid, három napos horgászaton vagyok túl. A célom most nem feltétlenül a szelektálás volt, minél több halat szerettem volna megfogni ebben a hat napban. Erre a célra most Mega Spice Mixből, illetve Nutty Mixből készült bojlikat rendeltem a Bait Service-ből 20 és 24 mm-es méretben.

Az első három nap a kedvenc víztározómat választottam, próbáltam a mélyebb víz felé orientálódni. Három etetést alakítottam ki, amiket 15-20 szem bojlival etettem meg.

Az első nap kapástalanul telt, ami nem is változott a második nap hajnaláig, amikor az eredmény egy gyönyörű színű tükrös lett, aminek a súlya 16,20 kg volt. Közben elhúzta a másik botot is, de sajnos ez a hal lefordult a horogról.

A második nap is kapástalanul telt el, egészen a harmadik nap hajnaláig, amikor is két pontyot sikerült fognom, egy kerek 16 kg-os és egy 21,20 kg-os tükröst.

Kicsit csalódottan fejeztem be ezt a pecát, mert ezután már nem sikerült több halat fognom, miközben a sekélyebb részek felé több 20 kg felettit is fogtak.

Sajnos ezen a túrán is volt mit tanulni hibáimból, amelyeket legközelebb már nem fogok elkövetni. Remek emberekkel ismerkedtem meg, remélem, egyszer újra találkozunk.

A második túrám egyik bakancslistás helyszínem: Bled. Kétszer jártunk előzetesen a tavon kirándulni és már akkor magával ragadott. A körülmények nem éppen ideálisak, értem ezalatt, hogy a tavat este el kell hagyni és csak hajnalban lehet újrakezdeni a horgászatot. Cserébe viszont elképesztő környezet, kristálytiszta víz, gyönyörű erős halak jellemzik.

A horgászatot megelőző napon kinéztem a helyet, ahova le fogok tudni ülni, majd hajnalban elindultam. 12 és 14 m-es mélységekbe alakítottam ki két etetést, Nutty Mixből, illetve Mega Spice Mixből készült bojlival. Az első nap egy kapással, de sajnos hal nélkül telt.

A második nap szenzációsan kezdődött. Bedobás és etetés után egy órával erős húzós kapás jelentkezett. Az eredmény egy csodálatos 23,80 kg-os bledi tükrös lett.

Ezután este pakolás közben ismét elhúzta valami a Mega Spice-t. Gyönyörű pikkelyest fényképezhettem 20,60 kg-os súllyal.

Az utolsó nap kapástalanul telt, de az örömöm még mindig leírhatatlan.

Remélem egyszer még visszatérhetek erre a vízre, csodálatos élmény volt!

Köszönöm a Keen Carp csapatának, köszönöm Bled!

 

Orosz SzabolcsHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!