« vissza a blogokhoz

Itt van az ősz

írta: Rindermojzer István

„Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem. Tudja Isten, hogy mi okból Szeretem? De szeretem.” Petőfi Sándor verse nagyon találó számomra, mert az ősz a legszebb színekben pompázó évszak.

Ezek a gyönyörű, sötét és aranysárga tónusok a hidegebb idő közeledtével a halakon is megerősödnek. A Lőrintei-víztárzó számomra az egyik legkedvesebb tó és szívesen töltöm szabadidőmet a partján.

Szeptemberben többször kilátogattam úgynevezett random horgászatokra. Ilyenkor este érkezem és
délelőtt már újra otthon vagyok.

A tó adottságait ismerve ismét sikerült megcsodálnom egy fotó erejéig pár szebb halat. Az etetés ilyenkor nálam minimális.

Csalinak ezeken a pecákon a Mixed Birdfood Mixből 24 mm-es méretben készíttetett bojlit használtam. 

Az ilyen pecákat úgy kell elképzelni, hogy ha az egyik botomon kapás van és az mondjuk egy 15 kg alatti hal, akkor az a bot már nem kerül vissza.

Nagyon furán hangozhat, de mivel bármikor van lehetőségem kijönni ezért a negatív kondicionálást így tudom legjobban elkerülni. Így történt ez a legutóbbi kintlétemnél is.

Hajnalban elsült a botom, de a hal méret nem volt megfelelő számomra, ezért a botot kint maradt. Kora reggel viszont a másik botomon már a tó egyik ikonikus hala a „Púpos”névre keresztelt ponty jelentkezett.

A tövest 22,90 kg-mal mérlegeltem.

Úgy vélem, hogy miután egy horgász képes lemondani a sok kapásról, egy új fejezet kezdődik fejben és a parton is.

Baráti üdvözlettel,
Rindermojzer IstvánHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!