« vissza a blogokhoz

Augusztusi hosszú hétvége Fehérvárcsurgón

írta: Balogh Roland

Nagyon szeretem a Fehérvárcsurgói víztározót mind mérete, mind nagyhal-állománya miatt, ezért az augusztusi hosszú hétvégén ellátogattam 4 éjszakára.

Nem volt nehéz dolgom, hisz’ egy jó barátom, aki a tavat régebb óta ismeri, mint én (ráadásul a barátságunk is ennek a tónak a partján köttetett) segített és elküldte annak az akadónak a koordinátáját, ami pont az én horgászhelyem előtt volt.

Táborépítés után megjelöltem H bójával a horgászni kívánt területet.

Mivel 3 botot lehetett használni, egyet az akadó elé, a másikat tőle balra, de lényegesen messzebb, a tó közepe felé helyeztem el.

A messzebbi távolságra Big Water - Spanish Red került, az akadó elé pedig Big Water - Spanish Red/Apricot Dream.

A harmadik végszerelékemre is az utóbbi bojlit fűztem. Azt az akadótól jobbra, vele egyvonalba helyeztem el, és nem etettem mellé.

Az első kapás erre a botomra érkezett éjszaka, meg is lepődtem, ugyanis erre nem számítottam. Gyors fénykép után a kb. 13 kg-os hal visszanyerte szabadságát.

Nappal újabb kapás jelentkezett, ezúttal az akadótól.  A hal fölé érve éreztem, hogy szebb példány akadt a horgomra, nagyon jó erőben volt.

A tükrös 17,95 kg-ot nyomott.

Ezt követően sikerült fognom még kettő pontyot, melyek súlya körülbelül 13 kg lehetett. Ezeket a halakat már nem igazán szoktam megmérni, hiszen nem ezekre vágyom.

A következő és egyben az utolsó kapás igazi nagy halat sejtetett.

A fárasztás nehéz és hosszadalmas volt, azt hittem, hogy valami olyan halat akasztottam, amit még soha.

Kemény fékkel tartottam ellenfelem, de azért kíméletesen bántam vele, ügyeltem arra, hogy ne okozzak neki sérülést, ebben segítségemre volt a lágy botom.

Amikor először megpillantottam láttam, hogy nem rossz hal, de egy kicsit csalódott voltam, mert az ereje alapján nagyobbnak gondoltam a tövest.

Végül a súlya 17,64 kg volt.

A tó vízszintje igen alacsony volt, ilyen körülmények között még nem horgásztam itt. A végszerelékek 2-2,2 m  mélységben voltak elhelyezve.

Az időjárás nagyon meleg volt. Aki ismeri a tavat az tudja, hogy ilyenkor nem igazán eszik a hal. Ennek ellenére nem voltam elkeseredve, jól éreztem magam. :)

A jövőben még visszatérek, hiszen ez a tó számomra a barátságok tava és itt sikerült átlépnem először a 20 kilós határt is.

Üdv,
Balogh RolandHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!