« vissza a blogokhoz

Első alkalom a Keen Carp golyókkal...

írta: Tóth Gábor

Nagy izgalommal és rengeteg kérdéssel/kétséggel vártam ezt a pecát. Többek között azért, mivel ez a tó eddig hozzám nem volt annyira kegyes mint másokhoz. Azok a golyók, amik más tavakon működtek itt csődöt mondtak.

Egy régi tőzegbánya, melynek a nagyobb részét nádas borítja rengeteg kis öböllel, nyiladékkal és folyósokkal. Rengeteg fehérhallal és apróponttyal, ami méginkább nehezítette eddig a horgászatot.

Számomra egyértelmű volt, hogy a nádas által nyújtotta lehetőségeket próbálom meghorgászni és nem a nyílt vizet... Utóbbi 4 évben párszor próbálkoztam itt szinte eredménytelenül. Ha el is tudtam érni kapást az is inkább a jövő nemzedéke volt. 

Aztán jött az 50/50 Spanish Red. Mást nem is vittem magammal. Pisti azt mondta felesleges.

Bíztam a csaliban és a helyekben. Furcsa érzés volt így elsőre. Aztán jött az első csipp... Egy 9-es tükrös. Igaz ez még nem az a hal, amire mindenki vár, de valami átszakadt bennem és megkönnyebbültem. Végre egy "darabosabb" erről a tóról.

  

Őt még pár hasonló társa követte az első és második éjjel. Jött a hajnal és 3 csipp... Fűzés, bogozás a nádból és a mérleg nyelve nem sokkal 15 kiló előtt állt meg.

Jöhet a folytatás! 

Tóth GáborHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!