« vissza a blogokhoz

Először 20 felett

írta: Meistökl Roland

Egy rövid 3 napos pecát terveztem a Széki-tóra. Kora reggel érkeztem, gyönyörű napsütéses idő fogadott. Az etetést 100 -110 méterre, 4,2 m-es vízben alakítottam ki.

A délutáni órákban érkezett az első jelentkező egy 16,40 kg-os ponty személyében, aki a Keen Carp Bait Service-ben készíttetett, Big Water Mixből készült, Red Bubblegum aromával ízesített, 24 mm-es bojlinak nem tudott ellenállni.

Az éjszaka viszonylag csendes volt, 2 darab 12-13 kg körülit sikerült fognom.

Reggel eljött az, amire már nagyon vártam, sikerült a partra terelnem egy 20,40 kg-os gyönyörű tőpontyot, ezzel sikerült megfognom életem első 20 kg feletti pontyát, szintén a Big Water Mixből készült bojlival.

Eközben csatlakozott hozzám jó barátom, Szokoli Arnold. Napközben 4 darab pontyot sikerült fognom 10-13 kg között, barátom Arnold (más gyártó bojlijával) sajnos semmit nem fogott.

Addig-addig rágtam a fülét, hogy „figyelj Arni, próbáld ki a Keen Carp bojlit, adok szívesen” míg aztán estére „tett egy próbát”. Biztos voltam benne, hogy nem fogja megbánni.

Kora hajnalban aztán megszólalt a jobbos botja és a fárasztás végén egy gyönyörű 17,40 kg tükröst szákolhatott. Ezzel ő is megdöntötte egyéni rekordját.

Az öröme leírhatatlan volt.

Rövid pecát tudhatunk magunk mögött, de úgy gondolom, eredményesen zártuk.

Ezen a sikeren felbuzdulva „nem bírtam magammal” és egy héttel később újra kilátogattam a tóra, igaz ezúttal csak egy napra. A rövid horgászatra a Nutty Mixből készült bojlit vittem magammal, ami nem hagyott cserben. :)

Egy 16,10 kg-os tövessel fényképezkedhettem.

Köszönjük a bojlikat a Keen Carp csapatának!

 

Meistökl Roland

 Ha tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!