« vissza a blogokhoz

Megtaláltam, amit kerestem

írta: Vámosi György

A horgászat mindig is fontos szerepet töltött be az életemben. A természet közelsége 6 éves koromban fogott meg és ez a mai napig tart.

Rengeteg 10 kg feletti ponty tisztelt meg az évek alatt, de a 20 kg-os álomhatárt sosem sikerült átlépnem. Számtalan csalit, szereléket, etetési stratégiát kipróbáltam, azonban az annyira várt áttörés eddig mindig elmaradt.

2019 februárjában olvastam a Keen Carp bojlikban rejlő lehetőségekről. A sok írás, vélemény, beszámoló elolvasása után arra a döntésre jutottam, hogy ha ilyen sok horgász pozitív véleménnyel van a termékről, akkor miért ne próbálnám ki én is?!

Mivel rengeteg bejegyzésben feltűnt Orbán Pisti neve, ezért gondoltam érdeklődöm nála a kínálatról, illetve szívesen fogadtam tanácsait, tapasztalatait.

Az azért nem titok, hogy én az elmúlt években merőben más etetési taktikát alkalmaztam, mint amit István javasolt.

Kicsit szkeptikusan ugyan, de az év első túráján mindent úgy tettem, ahogy Pisti javasolta.

Ennek eredménye egy csodálatos 20,10 kg-os ponty, illetve több 15 kg feletti ponty lett, melyeket zacskós, 1 kg-os kiszerelésű, 15 mm-es Mega Spice & Seed Mixből készült, Spice Oriental aromával ízesített bojlival fogtam.

A boldogságom leírhatatlan volt, hisz’ sikerült átlépnem azt a súlyhatárt, amire olyan régen vágytam.

Az év második túrájára tele adrenalinnal érkeztem. Reméltem,hogy ismét kezemben tarthatok egy gyönyörű,erőtől duzzadó halat. Így is lett.  Egy 21 kg-os ponty látogatott meg…

..amit a harmadik túrán egy 23,50 kg-os ponty és egy 21 kg-os tokhal tett felejthetetlen élménnyé. A halakat szintén a zacskós 15 mm-es Mega Spice és White Fish bojliknak köszönhettem.

Érthető okokból nagyon vártam a következő horgászatot, ahol is egy 20,70-kg-os ponty tisztelt meg több kisebb társával egyetemben.

A 15 mm-es White Fish bojli ismét jól működött. :)

Sosem gondoltam volna, hogy egy professzionális csali, illetve egy merőben más etetési stratégia ilyen szinten tudja megváltoztatni a horgászataimat.

Mertem változtatni, mertem valami teljesen újat kipróbálni és ennek meglett az eredménye.

Természetesen ehhez kellett Orbán Pisti, akinek köszönöm, hogy felnyitotta a szememet és persze kellettek a minőségi bojlik is.

 

Vámosi GyörgyHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!