« vissza a blogokhoz

Húsvétkor a Vadkan tavon

írta: Géczy Péter

A 2019. évi szezonomat a Cserhát szívében lévő számomra oly kedves Vadkan tavon kezdtem.

Szeretem ezt a helyet. A 220 hektáros vadasparkban lévő 20 hektáros tó gyönyörű temploma, vadregényes helyszíne a számomra igazi kikapcsolódást és feltöltődést nyújtó kedves tevékenységnek, a pontyhorgászatnak.

Gyönyörű és harcos halállományát fele-fele arányban pontyok és amúrok alkotják. Minden igyekezetem ellenére (az elsők között próbáltam helyet foglalni) a tó egy mélyebb szakaszán kaptam helyet. Nem csüggedtem. Tudtam, hogy a csalim jó lesz, mert az 50/50 Mixből és a Hot Fish & Gammarus Mixből készült bojlik már két tavaszon is bizonyítottak itt és máshol is. Tudtam, ha lesz előttem hal meg tudom fogni.

A három napos rövid horgászatra Nagypénteken délben érkeztem. Mivel már horgásztam ezen az álláson helykeresésre nem, inkább csak helymeghatározásra volt szükség. Az egyik etetésemet (50/50) a régi patakmeder szélére, a másikat (Hot Fish) kicsit visszább helyeztem el.

Az idő rövidsége miatt most a szoktató etetéstől eltekintettem és azonnal bevetettem horgaimat. Éjfélig semmilyen aktivitást nem észleltem, akkor azonban a halas golyóra megjöttek a vendégek. Pirkadatig 8 db pontyot fogtam 6-12 kg-os egyedsúllyal. Ebből 4 db 10+ volt.

A másik etetésen teljes csönd volt. Ugyan már felkelt, de a dombok mögül még nem mosolygott rám a Nap, amikor elsült a másik botom is. A "fifti-fifti" hozta szelektív hatását és először egy 15,21 kg-os tükrössel,…

….majd egy 16,54 kg-os pikkelyessel ajándékozott meg ami a túra legnagyobb hala lett.

A húsvéti horgászat további részében szép egyenletesen jöttek a halak, még számos tíz fölötti példányt fogtam.

Köztük a legszebb ez a 13,41 kg-os tőponty volt.

Iskola horgászat volt ez. Szuper csalikkal, a Workshop-on tanult metódus szerint.

Köszönöm Orbán Pistának a támogatást, a segítséget!

 

Géczy PéterHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!