« vissza a blogokhoz

Lázbérci tórekord

írta: Boros Tibor

Nagyon hosszú ideje próbáljuk horogra keríteni a Lázberci-víztározó egyik öreg lakóját, akinek létezésében eddig csak hittünk, hiszen ezen a tavon még nem találkoztunk ekkora méretű hallal korábban.

Bojlis módszerrel és szemlélettel üldözőbe véve a halakat, immáron 3 éve csak Keen Carp csalikat használva, 2018.10.22-én beérett az addig befektetett munkánk gyümölcse. Ez nemcsak az én érdemem, hanem 3 horgász folyamatos munkájának eredménye. Ezt ezúton is köszönöm nekik.

A Fresh Seafood bojlival történő folyamatos etetés eredményeként nagyon sok kisebb, ám itteni viszonylatban nagynak számító hal után az említett napon 19 óra 10 perckor az első kapást követő kb. félórás kíméletes fárasztás után kezemben tarthattam, azt, amiről addig csak álmodtam. Az első lázbérci pontyot, ami igaz nem sokkal, de átlépte a 20 kilogrammot.

Pontos súlya 20,10 kg volt.

Megvalósult egy álom. Idő kellett, hogy felfogjam, mi történt. A hal visszaengedése után csak ültem csendben és alig hittem el, hogy ez tényleg megtörtént.

Bebizonyosodott, hogy van Lázbércen nagy ponty, csak rettenetesen nehéz horogra csalni. Bízom benne, hogy nem ő van csak egyedül. :) 

Ezután még több energiával, akarattal, hittel folytatom a horgászataimat, hiszen itt a bizonyíték, hogy érdemes. A csali pedig nem lehet kérdés.

 

Boros TiborHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!