« vissza a blogokhoz

Tavalyi emlékek…

írta: Péter Gábor

Tavalyi utolsó horgászatomra három nap állt rendelkezésemre, bár három éjszaka kevésnek ígérkezett, mégis Palotáson talált az október vége.

Sikerült a civilizációból kicsit kiszakadni, a fűtési szezonban alig-alig voltak kint a tavon. Etetéseim nyugalomra leltek, nem bójáztak, etettek körbe.

Több etetést csináltam, volt, amelyikre csak 24, vagy 48 óra után húztam rá.

Egy 7,6 kg-os ponty képviselte az apraját, bár a fárasztása közben valami hatalmas harcsa koloncával hozott össze a sors. Negyedóra erejéig érezhettem erejét, aztán tovább lépett a ragadozó a koloncával együtt…

Két „tizenkilós” hal mellé két 17 felettit fogtam még, mindegyik Nutty-ra csábult el. A hideg vízben az 1-es keménységű bojli működött jobban, és ismét nem volt szükség többre mint két kiló.

Még egy- két nap nagyon jól esett volna, de jött a mindenszentek. Rekordokat nem döngettem, de mindent tudni kell a helyén kezelni. Erről jut eszembe egy tavalyi szenzációs élményem.

Ez a gyönyörű hal a fogás helyével képviselt értéket számomra, hiszen egy patak holtágban jártam túl az eszén egy marék Nutty-val. Az érzés felbecsülhetetlen volt.

Egy nagyon jó ismerősöm gondozta patak holtágából sikerült pár ilyen szép halat fognom, már visszavágyok nagyon oda cserkelni, és hála az égnek, az igazi tavasz már itt ásít a kertek alatt.

Péter GáborHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!