« vissza a blogokhoz

Pölöskei "Dubaj-ozás"

írta: Sasvári Gábor

Egy kétéjszakás horgászatra érkeztem a Pölöskei tóra, a hosszú sziget utolsó állására, az úgynevezett "Dubai"-ra. Betéve ismerve a helyet, sok időt nem töltöttem a helykereséssel. A fő árokban jelöltem meg két hot spot-ot, az egyikre azonnal szereléket tettem egy szem bojlival, egy marék etetés kíséretében, míg a másikat csak megszórtam két marék Mega Spice & Seed Mix-ből fahéj aromával készült 24 mm-es bojlival.

A másik szereléket a sekély vízbe raktam egy enyhe dombra, itt Big Water Spanis Red/Fahéj 28 mm-es bojli volt a csali, amire 4 szem "etetést " pötyögtettem.

Másnap reggelre mindkét helyem egy-egy halat adott, az árokból egy 13 kg körüli, míg a sekélyből egy 15 kg feletti tőpontyot sikerült fognom.

Tapasztalatom szerint Pölöskén, ha igazán jó helyre rakod a csalit, ennél jóval többet lehet várni...

Másnap az egyik szerelékemet gondolkodás nélkül átraktam az árokban kialakított 2-es számú bójámra, A Big Water-t pedig magam mögé vissza-törve, a hátsó csatorna bokros szélére helyeztem el.

A bokros széléről két kapásból egyiket sem tudtam megfogni, viszont az árokból egy 14 kg -os tükörpontyot és egy 15 kg feletti tövest szákolhattam.

Változatos, gondolkodtató 40 óra volt, jó kapásokkal és fárasztásokkal az izgalmas, sűrű éjszakai ködben.

Bátorítanék mindenkit, aki még nem horgászott a Pölöskei " erdőben ", hogy menjen el és próbálja ki magát ezen a nehezen horgászható vízen! :)

Üdv,
Sasvári GáborHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!