Kosár

Az Ön kosara üres

Keresés folyamatban...

Kosár Bezárás

Horgászat Bojli Big water Egyéni rekord 20+

Tanulságos peca Palotáson

Dániel Péter Kiss, 1 hete

Tanulságos peca Palotáson

Dániel Péter Kiss, 1 hete

Horgászat Bojli Big water Egyéni rekord 20+

Július végén látogattam el egyik barátommal a Palotási-víztározóra egy hétre. 

A horgászjegyek kiváltása után, a déli oldalon, a hármas és négyes helyet sikerült megszereznünk. A helykeresést azonban csak este tudtuk megkezdeni, mert napközben még horgásztak az álláson. Mikor végre felszabadult a hely egyből meg is kezdtük a helykeresés.

A szabályokat figyelembe véve, két bóját helyeztem el. A beljebb lévőt három napig előetettem, a közelebbin pedig elkezdtem horgászni.

Az első két napot megúsztam kapás nélkül. Szerintem itt követtem el az első komolyabb hibát, mert kicsit elvesztettem a fejem és eltértem az eltervezett taktikától. Úgy gondoltam, hogy rossz helyen van a bójám, ezért átraktam egy másik helyre, ennek hála erről a bójáról az egész túra alatt nem fogtam halat....

A három nap előetetés gyorsan eltelt. Már nagyon vártam, hogy ráhúzzak a benti bójára. A behúzástól számítva az első 48 órában sem fogtam semmit.

Már kezdtem újra elbizonytalanodni. Újra elkezdtem gondolkondi egy csali- és/vagy helyváltoztatáson, de szerencsére barátom ezt nem engedte és biztatott, hogy legalább az egyik bottal vigyem végig az eltervezett taktikát.

Az is nehezítés volt, hogy a szomszédok több darabosabb halat szákoltak pellettel és magokkal.

Barátomnak végül igaza lett!

Az utolsó előtti este egy ejtős kapásra reagáltam. Egy sikeres fárasztást követően egy 19,10 kg-os tövest mérlegelhettünk. 

Sikerült megdöntenem az egyéni rekordomat ezzel a hallal, a túrán először.

Ezt követően, a nappali órákban hallgattak a botjaim. Már kezdtem azt hinni, hogy egy hétre egy hal jutott nekem, de szerencsére tévedtem. Másnap reggel sikerült fognom egy kerek 15 kg-os tövest. 

Még utoljára visszahúztam a szereléket hat szem bojlival és másfél óra múlva egy erős, húzós kapást követően, sikerült megfognom az újabb egyéni rekordomat egy 20,50 kg-os tőponty személyében. Mindketten nagyon örültünk neki.

A visszaengedés után volt egy kis időm átgondolni az elmúlt hetet, és levonni a tanulságokat, illetve átgondolni a hibákat.

Összességében úgy gondolom, hogy több szempontból is sikeres túrát tudhatok magam mögött, és sok tapasztalattal gazdagodtam.

 

Üdvözlettel,
Kiss Dániel Péter

Előző bejegyzés Edzés a Zöld Pokolban Következő bejegyzés Palotás újragondolva