Kosár

Az Ön kosara üres

Keresés folyamatban...

Kosár Bezárás

Horgászat Bojli Hot Fish 50/50 Mix

Másodjára Merenyén

Berecz Erik, 1 hete

Másodjára Merenyén

Berecz Erik, 1 hete

Horgászat Bojli Hot Fish 50/50 Mix

Lassan két éve annak, hogy horgásztársammal, Nagy Bálinttal Merenyére érkeztünk, március végén. Ez volt a második  7 napos túránk ezen a tavon, és egyben második Keen Carp-os horgászatunk is.

Megérkezésünk után, a táborállítást követően vízre szálltunk és  elkezdtük a radarozást, tapogatást. A mederben nagy változást nem, viszont annál több iszapot találtunk. Kb. 3 óra keresgélés után 6 jónak vélt helyet jelöltünk meg.

1-1 bóját pár centi lágy iszappal borított, keményebb placcra, 1-1 bóját 40 cm-es, mélyebb iszapos helyre, 1-1 bóját pedig iszapváltóra helyeztünk el.

Négy bóját 50/50 Mulberry 24 mm-es, 2-es keménységű, míg két bóját Hot Fish & Gammarus Mix – Bluberry/Scopex, 24 mm-es 1-es keménységű bojlival kezdtünk előetetni.

Bójánként 25 dkg-ot szórtunk, napi egyszer.

Az előetetésektől kellő távolságra 2-2 etetést alakítottunk ki. Mire végeztünk este lett, a botokat már csak reggel húztuk be.

Az első kapásra másnap hajnalig kellett várnunk, amikor is nekem sikerült egy 18 kg-os spanyolt fogni az 50/50-nel!

A nappal csendben telt.

Sötétedés után Bálint következett egy 14 kg-os példánnyal, ami a Hot Fish-re jött.

Örültünk, mert már mind a kettőnknek volt egy-egy hala.

Ezután ismét csend következett.

Az utolsó délutáni előetetést végeztük, mikor észrevettünk, hogy egy bójánk hiányzik. Nem értettük mi történt, és nem tudtunk mit csinálni, úgy voltunk vele, hogy akkor maradt öt.

Elérkezett a várva várt nap, készültünk az előetetések meghorgászására. A közelebbi helyekből kettőt megtartottunk, kettőt pedig elengedtünk.

Délután 4 órakor elkezdtük behordani a szerelékeket és türelmesen vártunk.

11 óra tájt csippanás érkezett az 50/50-nel csalizott botról. Mire a bothoz értünk, még hármat csippant a jelző. Ráemelés után jó súlyt éreztem, szépen oldalazott a tó vége felé a hal.

Bálint segített a csónaknál, aztán a beszállás után a bot megkönnyebbült, nem hittem el. Nem értettük mi történhetett. Ez a bot már nem került vissza estére.

Nem sokkal rá társam botja is megszólalt. Gyorsan csónakba szállt, addig én előkészültem a  parton és bíztam benne, hogy meglesz a hal.

Bálint a visszaérést követően egy 16,70-es pontyot tarthatott a kezében.

Ez a bot sem került vissza.

Másnap reggel szomszédok érkeztek a mellettünk lévő helyre és a helykeresést követően 2 bójájukat  a mi 2 szélső helyünktől kb.  20 méterre tették le. Nem tudtuk, hogy mi húzódtunk ki nagyon a szektor határra, vagy ők jöttek át a miénkbe, de a lényegen már nem változtatott, mert több kiló cuccal szórták meg a bójákat.

Egyértelmű volt, még 2 db előetetésünknek kuka…

1-1 botunk még hallgatott!

Én délután visszahúztam az előző esti halvesztéses helyemre, Bálint pedig az addig pihenttett bójára, amiről jött a 18-as.

Hajnal 4 körül innen volt egy kapása, 15 kg.

Pár óra múlva nekem is érkezett egy, amit 16,20 kg-mal mérlegeltem.

Majd megint csend.

Ezután még sikerült fognom egy 14,30-ast.

Ezt követően a túránk végéhez értünk.

Összegezve vegyes gondolatok voltak a fejünkben. Megint sok dologban hibáztunk, de rengeteget tanultunk.

Tanulság, hogy mindig megfelelő legyen a felszerelésünk (bója) és ne horgásszunk a szektorhatárhoz túl közel!

Összegezve 3-3 halat sikerült fonunk, melyek összsúlya 94,20 kg volt, az átlagsúlyuk pedig 15,70 kg, tehát a szelektálás működött!

Köszönjük Orbán Istvánnak a segítségét és a kiváló csalikat!

Üdv,
Berecz Erik, Nagy Bálint

Előző bejegyzés Háromfai évzáró Következő bejegyzés DVCS 2022