Kosár

Az Ön kosara üres

Keresés folyamatban...

Kosár Bezárás

Horgászat Bojli 50/50 Mix

Első vadvízi Keen Carp-os élményem

Fülesi Szabolcs, 1 hete

Első vadvízi Keen Carp-os élményem

Fülesi Szabolcs, 1 hete

Horgászat Bojli 50/50 Mix

Egy barátom hatására kezdtem el ismerkedni a Keen Carp csalikkal és magával a módszerrel. Az összes Youtube tartalmat végignéztem és megtetszett ez a fajta horgászat. A Lőrintei Horgásztavon próbáltam ki először a csalit, ahol szintén szép halakkal gazdagodtam, bár parti dobós horgászként nem tudtam olyan pontosan etetni, ahogyan szerettem volna. (Lehetett volna nagyobb is az a hal).

Még azon a túrán kitaláltuk, hogy kipróbáljuk egy általam jobban preferált vadvízen a technikát, hogy ott milyen eredményt érhetünk el vele. Hazatérésünk után 1 héttel neki is láttunk a helykeresésnek, mely során a szemmel látható haltartó helyeket kerestük, találtunk is egy kecsegtető spotot.

Kijelöltünk 4 pontot a 4 végszereléknek és ezeket a pontokat szórtuk meg minden nap hétfőtől péntekig 10-10 szem 50/50 golyóval. Szombat este ráültünk és a horog alá tűztem az 5 db golyót tartalmazó PVA tasakot. Csalinak azt a golyót használtam, amivel etettem.

Délután 5 órakor elhelyeztük a végszerelékeket és vártunk. A folyó ezen szakaszán sokan eveznek és tartanak kajakos edzéseket is, őket rendszerint motorcsónakkal követnek. Plusz a kuttyogatós szezon közepén vagyunk, így ez a tényező is nehezítette a horgászatot. 

Hajnali fél 1-kor megtört a csend és partra segítettünk egy 7 kg körüli nyurgapontyot, akit gyors ellenőrzés és fertőtlenítés után vissza is engedtünk.

Gyönyörű, erős hal volt, ami jóval nagyobb volt, mint az addig ebből a vízből fogott halaim, de mi ennél többet szerettünk volna. 

A szerelék visszakerült és vártunk tovább egészen fél2-ig, amikor egy nagyon erős, húzós kapás jelentkezett a bedőlt fa mellett elhelyezett másik szerelékemről.

Ahogy megemeltem a botot éreztem, hogy ez egy átlag feletti hal lesz. Nem tévedtem. Hamar szákba tereltük majd lemérlegeltük. A mérlegelőzsákot visszamérve a hal súlya pontosan 13 kg volt. 

Túránkat ez a gyönyörű, piócás töves koronázta meg.

A piócákat leszedtem, készítettünk pár képet és visszaengedtem életem legszebb vadvízen fogott halát, akiben a legtöbb munkánk volt.

Az biztos, hogy még sokat kell tanulnom és gyakorolnom, hogy még nála is nagyobb halakat csaphassak be és csalhassak horogvégre. 

Köszönöm barátomnak, Kokas Bencének és a Keen Carp csapatának a segítséget!

Remélem még lesz olyan élményem, amit meg tudok veletek osztani.

 

Üdvözlettel,
Fülesi Szabolcs

Előző bejegyzés Tanulságos peca Palotáson Következő bejegyzés Palotás újragondolva