Kosár

Az Ön kosara üres

Keresés folyamatban...

Kosár Bezárás

Horgászat Bojli Big water 20+

Először a nagy halak birodalmában

Gyula Putz, 3 hete

Először a nagy halak birodalmában

Gyula Putz, 3 hete

Horgászat Bojli Big water 20+

Már tavasszal eldöntöttem, hogy novemberi túrám helyszíne a hatvani A-beton Tó, ez a nagyhalakban gazdag bányató lesz. Már többször bebizonyosodott, hogy a könnyűnek tűnő dolgok nem is olyan egyszerűek.

Helybeli srácokkal, Bálinttal és Józsival egyeztetve, a Hemp/Nutty és az 50/50 Mix mellett döntöttem, de Big Water-t is vittem magammal. A túrára Sasvári Gabi társult be mellém.

Érkezésünkkor 14 fokos víz fogadott minket, ami mindössze egy fokot hűlt a hét során. Táborállítás után, éppen még világosban végeztünk a botok behúzásával.

Első napokban a két szélső bot adta jó ritmusban a szebbnél szebb halakat. Ezeken a botokon Hemp/Nutty és Mega Spice bojlik voltak.

Az idő ezekben a napokban igazi őszi arcát mutatta, amolyan ,,nagyhalas" idő volt. Ködös reggelek után gyenge délkeleti szél fújdogált.

Bíztunk nagyon a hét második felére ígért hidegfrontban. Etetéseink felemás képet mutattak, egyik botom kezdett kiégni, a másik pedig be sem indult. Sajnos a szűk hely nagy változtatásra nem adott lehetőséget, bár szerencsére szomszédok nem voltak mellettünk. Szembetűnő volt, hogy a halak nagyon finoman ettek, a csalizás során igyekeztünk ehhez igazodni. 

Gabi Big Water-ral csalizott botjai szépen hozták a 13-16 kg közötti halakat.

Csütörtökön a front előtt úgy döntöttem, lecserélem az 50/50-et Big Water-re. A korábbihoz képest a csalizást is teljesen máshogy csináltam.  A terv bejött és a 10 szemes etetésen az eddig hallgató boton kapás jelentkezett.

Fárasztás során a halakat rendszeresen átengedtem az előttem található törés mögötti területre, így könnyebben visszatudtam hozni őket a törés felett. Ez a hal viszont sajnos talált valamit, ami aztán hosszú türelmes fárasztás után elvágta az előkémet. Bosszantott a dolog, kerestem a hiba okát, meg is találtam. Végszerelékemen egy kisebb változtatással nagyobb mozgásteret adtam a védekező halaknak. Bizakodva helyeztem vissza előkémet 10 szem bojlival a kiszemelt helyre, mely környékén már elég sok etetés volt.

Másik botom teljesen elnémult egy kisebb példány megfogása után.

Péntek este újra megszólalt a jelzőm, és egy rövid nyugodt fárasztás után sikerült megszákolnunk életem második legnagyobb halát, melyet 27,20 kg-mal mérlegeltünk.

Napokig nem hittem el, mit sikerült fognom, nagyon boldog voltam. Nyolc kapást értem el a héten, melyből hetet sikeresen szákoltam. A hét halam majd 15 kg átlaggal bírt.

Gabi is szép halakat mérlegelt, a legszebb egy 17,50-es nyurga volt.

Visszagondolva, a nemrég itt horgászó srácoknak teljesen igazuk volt. Ez a hely két botnak való, ha többel próbálkozunk a többit kivonjuk a forgalomból. Sajnálom azt az egy halat is, ami elment, ha az elejétől kezdve alkalmazom azt, amit a változtatás során eszközöltem, az is meg lett volna.

Mindenesetre ez a gyönyörű 27.20-as tőponty mindenért kárpótolt.

Boldogan, örömmel indultam útnak, a nem is olyan rövid útnak, hazafelé.

Szeretném megköszönni a segítséget Okonak, Bálintnak, Józsinak és persze Gabinak. Nélkületek nem sikerült volna.

Minden jót!

Üdvözlettel,
Putz Gyula

 

Előző bejegyzés Kánikula a Szűcsi Völgy Tavon Következő bejegyzés Novemberi zárópeca