Kosár

Az Ön kosara üres

Keresés folyamatban...

Kosár Bezárás

Horgászat Bojli Hot Fish

A Keen Carp-nál nem csak a szelektív csalik kiemelkedőek!

Teleki Dávid, 1 hete

A Keen Carp-nál nem csak a szelektív csalik kiemelkedőek!

Teleki Dávid, 1 hete

Horgászat Bojli Hot Fish

Ez a legfontosabb, amit idén megtanultam a Keen Carp bojlikkal kapcsolatban. 

A 2021-es évben már Big Water csalit használtam az utolsó hosszabb gyékényesi túrámon és maximálisan meggyőzött arról, hogy idén már minden horgászat alkalmával Keen Carp palettáról válasszak csalit.

2022. januárjában részt tudtam venni egy Workshop-on, így már alig vártam, hogy gyakorlatban is kipróbáljam, amiket István tanított nekünk.

Minden kérdésre, amit előre összeírtam választ kaptam, és évszaknak, illetve céloknak megfelelően alaposan elmondta melyik bojlit mikor és miért javasolja.

A hosszabb túrák mellett, ha időm engedi egy-egy napokra, vagy akár reggeltől estig tartó rövidebb pecákra is szívesen megyek, mert a rövid kikapcsolódás mellett úgy gondolom ezekből is sokat tudok tanulni és hasznosítani, legalábbis azon a szinten, ahol jelenleg vagyok, mindenképpen.

Március közepén eléggé hideg volt még, csak 7-8 fokos volt a víz. Lakhelyemtől nem messze van egy kb. 10 hektáros tó, elég jó halállománnyal, közepes/nagy nyomásnak kitéve, évente minimum 300 nap folyamatos a horgászat. Itt gondoltam egy rövid, reggeltől estig tartó horgászattal megnyitni a szezont.

A korábbi években mindhárom botomhoz többféle csalit vittem, így sokszor akár 4-6 különböző bojli is volt nálam más más gyártótól. Ezzel szemben idén vittem magammal piros színű Keen Carp pop up-ot és Hot Fish & Gammarus - Monster Crab bojlit.

Úgy éreztem, ezzel sokkal letisztultabb lett a horgászatom. Nagyjából 9 órát horgásztam összesen ezalatt 16 db pontyot fogtam ebből 7 db 12 kg feletti, egy 14 kg+ és egy 15 kg+ volt.

A legkisebb is 7 kg felett volt és volt 3 darab, ami éppen csak nem érte el a 10 kg-ot. 

Úgy gondolom, ez az év bármely szakában nagyon jó eredmény ilyen rövid idő alatt, év elején ilyen hideg vízben pedig egyenesen kiváló.

A Workshop-on elmagyarázott horogfenést is most alkalmaztam először és talán ennek is köszönhető, hogy egyetlen halvesztésem sem volt. Minden hal után mindössze minimális mennyiségű bojli került a hajóba a hajszálon lévő mellé, mégis elég volt a folyamatos kapásokhoz.

Most ősz van, hűlnek a vizek és újra nagyon eredményesen tudom használni a Hot Fish-t. De ez már egy másik történet... :)

 

Üdvözlettel,
Teleki Dávid

 

Előző bejegyzés A fejlődés útján II. Következő bejegyzés Novemberi zárópeca