Kosár

Az Ön kosara üres

Keresés folyamatban...

Kosár Bezárás

Horgászat Bojli Big water Egyéni rekord 20+

A fejlődés útján II.

Dávid Lenče, 3 hete

A fejlődés útján II.

Dávid Lenče, 3 hete

Horgászat Bojli Big water Egyéni rekord 20+

A májusi horgásztúrám után Fűri Gábor barátommal megbeszélve ismét visszalátogattunk arra a bányatóra, amely számomra nagy fejtörést okozott az elmúlt pár évben. 

Összesen 2 hetet töltöttünk el a tavon, két turnusban. Az első hetet szeptember utolsó napján kezdtük meg. Ezen a túrán Gábor barátom gyönyörű fogásokkal fotózkodhatott, de nekem sajnos ekkor csak egy 15 kg-os amúrt és egy 2 kg-os pontyot sikerült fognom. A korábbi „pontytalan“ túráim sok dologra megtanítottak, melyek közül talán a legfontosabb, hogy bízni kell a döntéseinkben és ki kell tartani mellettük.

A következő sorokban a második hét eseményeiről szeretnék beszámolni. Október 22-én érkeztem vissza a bányatóra, hogy megkezdjem a második hetet és ezzel egyben az idei szezonom ultosó hosszú pecáját. Erre a túrára elkísért minket Rindermojzer István is, aki Gábor barátommal ült, egy hozzám közeli helyen, ami lehetővé tette a hosszas beszélgetéseket,  barátságunk kovácsolását  és a sok nevetést . Köszönöm!

Erre a túrára a Big Water és a Hemp/Nutty Mix-ből készített bojlikat vittem magammal. Mivel a jelenlegi vízállás kb. 70 cm-rel alacsonyabb volt az előző túrához képest és az időjárás is hidegebbre fordult már, úgy döntöttem, a partszéli helyeket hanyagolom és mélyebb helyeket választottam 4 - 4,5 méteres mélységben.

A kiválasztott helyeket megetettem és másnap horgászni is kezdtem rajtuk. A második horgászattal töltött nap éjjelén egy 13 kg-os amúrt akasztottam le az egyik Big Water-es etetésről . Erről a helyről sajnos a túra végéig már több halat nem fogtam. A kettes számú Big Water-es helyről a negyedik nap éjfél előtt a legnagyobb esőben érkezett egy szép 16,40 kg-os tőponty.

Nagyon örültem a halnak, boldog voltam, hogy végre megtört a hosszú haltalan időszak és újra halat adott a bánya. Ami ez után jött, arra azonban még álmomban sem gondoltam volna... Éjjel 3 óra után egy vehemens, húzós kapásra ébredtem a Hemp/Nutty-s helyről. Miután a hal fölé értem megkezdődött egy 15 perces, óvatos fárasztás. Miután megmerítettem láttam, hogy meg lesz az új egyéni rekordom és biztos voltam benne, hogy meg lesz az első húszplusszosom a bányából.

Miután kiértem a partra és ráakasztottam a mérlegre a mérlegelőzsákot, nem akartam hinni a szememnek. A mérleg mutatója picivel 32 kg alatt ált meg. Hihetetlenül boldog voltam.

Leírhatatlan érzés járta át a testem még pár napig.

A túra utolsó éjszakáján a kettes számú Big Water-es helyről sikerült még fognom egy gyönyörű, erős, spanyolmintás 14,50 kg-os pontyot.

Számomra ez a víz mindig egy embertpróbálo bánya lesz. Az összesen eddig itt eltöltött 53 napom során csupán 5 pontyot sikerült fognom, de úgy érzem, minden vízparton töltött perc megérte, hiszen megtanultam kitartani a döntéseim mellett, megtanultam türelmesnek lenni és megtanultam azt, hogy minden tudatos lépésünk a sikerhez vezet.

Túráim után, függetlenül attól, hogy milyen eredménnyel zártam, mindig egy idézet jár a fejemben: „Felemelt fejjel nem lehet. Leszegett fejjel nem szabad.“

Nem szabad feladni és minden sikerért meg kell küzdeni.

 

Üdvözlettel,
Lencse Dávid

Előző bejegyzés Először a nagy halak birodalmában Következő bejegyzés Novemberi zárópeca