Tartósítószer - Professional Preserver

Tartósítószer

Adagolás

500 g bojlimixhez 40 és 65 ml között

Használata

keverje a folyékony Preserver-t a tojáshoz, és keverje el vele. Látni fogja, hogy a Preserver azonnal feloldódik a tojásban.

Rövid távú tartósítás:használjon például 20 ml-t 500 g bojlimixhez. A bojlik ekkor egy hétig eltarthatók.

Hosszú távú tartósítás:használjon például 50 ml-t 500 g bojlimixhez. A bojlik ekkor több hónapig is eltarthatók.

Figyelem: a fentiek csak irányelvek! Íme, néhány tipp, hogy "elcsíphesse" a tartósítási eljárás lényegét.

Néhány tipp: - ha a főzés vagy gőzölés után kissé hosszabban hagyja száradni a bojlikat, akkor kisebb lesz a nedvességtartalmuk. Emiatt kevésbé valószínű, hogy megpenészednek. - a tartósítás módjára jobban ráérezhet, ha először kisebb próba-mixeket készít. Pl. 2 fajta keveréket, méghozzá különböző adagolásban.

Példaként: halliszt-mix 15, 30 és 50 ml-es Professional Preserver-rel. Ennek ellentéteként azonos adag szénhidrát-mix. - az elkészített bojlikat még különböző időtartamokig száríthatja. - érdemes különböző átmérőjű bojlikat készíteni, így valóban láthatja, hogy milyen hatást gyakorol különböző átmérő, száradási idő, adagolás és keverék-típus kombinációja. Nagyon tanulságos.

- a próba-bojlikat csomagolja átlátszó műanyag zacskókba, és írja rájuk az adatokat (dátum, időpont, adagolás, keverék-típus).

- a zacskókat tárolja meleg, azaz minél kedvezőtlenebb helyen. Próbálja meg minden 24 órában rögzíteni az állapotot.

A Professional Preserver hátrányai:

Formázhatóság: létezik egy bizonyos, kedvezőtlen kombináció keverékből, olajból és Preserver-ből, amitől a formázás közben lyukak keletkezhetnek a bojliban. A kombináció: sok zsíros szójaliszt, sok olaj és sok Professional Preserver a keverékben.

A megoldás az, hogy a keveréket tegyük egy kicsit nedvesebbé.

 

Adagolás: 80-120ml / 1kg mix

1000ml 3.940 HUF
asdasdsa