« vissza a blogokhoz

Jégolvadás után

írta: Czifrák Csaba

Az idei első horgászatom helyszínéül a lakóhelyemhez közeli Lőrintei víztárózót választottam. A hosszú tél ellenére bizakodva kezdtem el az egy napos horgászatot a még nem teljesen öt fokos vízben.

Több csapatársam is már túl volt már az első megmérettetéseken és volt olyan is, aki a tudatos felkészülésnek köszönhetően már megfogta az idei első 20 kg feletti pontyát. 

Ezúttal a tó mélyebb részén foglaltam helyet, hiszen az évek alatt azt figyeltem meg, hogy ebben az időszakban a halak többsége itt tartozkodik. A horgászat megkezdése előtt pontosan lemértem 100 métert a zsinóromból, hiszen ezen felül nem szabad húzni.

A víz hőfokát ismerve csaliválasztásom  a Hot Fish&Gammarus Mixből, illetve a Nutty Mixből készült bojlikra esett, előbbbi Fish Witch, utóbbi pedig Banán aromával ízesítve. Méret tekintetében sem estem túlzásba, 20 mm-esnél nagyobb bojlit nem vittem magammal. 

Az időjárás kedvezett nekem, hiszen a déli szél pont a gát felé fújt, ami itt ezen a partszakaszon egy igen egy fontos tényező. A nap folyamán két darab 10 kg feletti hallal volt szerencsém harcolni, melyeknek nagyon örültem így az év elején.

Jó szezont mindenkinek! 

 

Czifrák CsabaHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

asdasdsa