« vissza a blogokhoz

Jégolvadás után

írta: Czifrák Csaba

Az idei első horgászatom helyszínéül a lakóhelyemhez közeli Lőrintei víztárózót választottam. A hosszú tél ellenére bizakodva kezdtem el az egy napos horgászatot a még nem teljesen öt fokos vízben.

Több csapatársam is már túl volt már az első megmérettetéseken és volt olyan is, aki a tudatos felkészülésnek köszönhetően már megfogta az idei első 20 kg feletti pontyát. 

Ezúttal a tó mélyebb részén foglaltam helyet, hiszen az évek alatt azt figyeltem meg, hogy ebben az időszakban a halak többsége itt tartozkodik. A horgászat megkezdése előtt pontosan lemértem 100 métert a zsinóromból, hiszen ezen felül nem szabad húzni.

A víz hőfokát ismerve csaliválasztásom  a Hot Fish&Gammarus Mixből, illetve a Nutty Mixből készült bojlikra esett, előbbbi Fish Witch, utóbbi pedig Banán aromával ízesítve. Méret tekintetében sem estem túlzásba, 20 mm-esnél nagyobb bojlit nem vittem magammal. 

Az időjárás kedvezett nekem, hiszen a déli szél pont a gát felé fújt, ami itt ezen a partszakaszon egy igen egy fontos tényező. A nap folyamán két darab 10 kg feletti hallal volt szerencsém harcolni, melyeknek nagyon örültem így az év elején.

Jó szezont mindenkinek! 

 

Czifrák CsabaHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!