« vissza a blogokhoz

Újra Palotáson

írta: Hencz Zoltán

Május végén Orbán Józsi csapattársammal töltöttem el egy hetet a Palotási víztározón. Józsinak sikerült pár darabosabb példányt szákba terelni, nekem viszont csak kisebbek jöttek.

Már akkor tervezgettem a következő túrát. Múlt héten aztán sikerült kiülnöm négy napra. Csütörtök kora reggel értem a büféhez, váltottam néhány szót a tógazdával, Komáromi Tibi bácsival aztán elindultam egy szabad állást keresni.

Meglepően sok horgász volt kinn a tavon, de sikerült a tó fentebbi részén helyet foglalnom. Gyors kipakolást követően csónakba szálltam és nekiláttam feltérképezni az előttem lévő vízterületet. Időt és energiát nem sajnálva alaposan átnéztem, majd végül három helyet jelöltem meg.

Az egyik bóját elkezdtem előetetni Hemp/Nutty Mixből készült bojlival. A másik két helyet pedig Nutty-val kezdtem el meghorgászni.

Közben társaságot is kaptam három nap erejéig, ugyanis egyik ismerősöm, Rabay Zalán, aki egyben ügyfelünk is, elfoglalta a mellettem lévő állást.

Az első két nap kapás nélkül telt, aztán a harmadik napra megérkezett az eső, ami hozott is egy 11 kg-os pontyot.

Délután, frissítést követően 10 percen belül egy ejtős kapásra reagálva szálltam csónakba és egy újabb 12 kg-os elég fura testalkatú tükörpontyot szákolhattam.

Gyors fotózás után mehetett is vissza.

Ekkor még nem sejtettem, hogy a következő kapás lesz az, amire három napja várok. Hajnalban lassú, húzós kapásra ébredtem, majd egy jó húsz perces csónakos fárasztás után szákolhattam egy szép 23,10 kg-os tövest, ami egy 14 mm-es Keen Carp pop uppal kikönnyített 20 mm-es Nuttynak nem tudott ellenállni.

Csapattársam, Péter Gabi ekkor érkezett néhány napos bevetésre. Pont jókor jött, mert tudott segíteni a fotózásnál, amit ezúton is szeretnék neki megköszönni.

Összesen 5 darab halat sikerült fognom a négy nap alatt, ami a legtöbb horgásznak lehet kevésnek tűnik, viszont egyik halam sem volt 10 kg alatt. Nem volt célom sok kapást el érni, inkább a darabosabbakból szerettem volna elcsípni néhányat.

Remélem idén még lesz rá egy-két alkalmam, hogy ezekből a gyönyörű palotási halakból néhányat partra segítsek egy fotó erejéig.

 

Hencz ZoltánHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!