« vissza a blogokhoz

72 óra a Nagyrédei Horgásztavon

írta: Együd Dávid

Egy 72 órás fehérvárcsurgói horgászatra készültünk édesapámmal, ami azonban logisztikai okokból nem valósulhatott meg. Ebből kifolyólag a lakóhelyünkhöz közelebb eső Nagyrédei Horgásztavat vettük célba.

Vasárnap délelőtt 11 körül érkeztünk a tóra, így több szabad hely is rendelkezésünkre állt, melyek közül a 10-es állásra esett választásunk.

Gyors jegyváltást követően csónakkal közelítettük meg a horgászhelyet, majd a pakolást és a táborverést követően nekiláttam a bójázásnak.

A tervem az volt, hogy egy bóját a mindenki által horgászott, favoritnak gondolt helyre rakok. Ezt 10-15 szem sózott, 24 mm-es 50/50 Mixből készült Spanish Red aromával ízesített bojlival etettem és természetesen a hajszálelőkére is ezt tettem. Az idő rövidsége miatt esett erre a bojlira a választásom.

A másik bóját a parttól körülbelül 40 méterre helyeztem el, kissé a mellettünk lévő horgászhely irányába. Ez egy olyan terület volt, ami teljesen kívül esett a csónakforgalomtól. Ezt másfél napig, tehát a horgászatra szánt idő feléig etettem úgy 8-10 óránként, 10-15 szem 50/50-nel.

Az első éjszaka nyugodtan telt, mindkét szerelékem a "favorit" helyre volt húzva. A reggeli frissítésnél azonban észrevettem, hogy az előkén lévő bojlit megfaragta valami. Először keszegre gyanakodtunk Istvánnal, tekintve, hogy a tározó törpementes, de gyanús volt, hogy a bojli úgy nézett ki, mintha késsel vagdosták volna meg az oldalát.
Véleményem szerint rák lehetett, bár lehet hogy tévedek.

A belső helyről egy kapásom volt, amit azonban egy közel negyven perces csónakos fárasztás után elvesztettem.

A közeli bóját másfél nap után kezdtem el egy bottal meghorgászni. Hajnali egy órakor jelentkezett az első kapás egy 12,60 kg-os töves személyében, aki gyors fotózást követően visszanyerte szabadságát.

Mindeközben a benti botomnál nem történt semmi.

Következő délelőtt a kinti botomat egy harcsa húzta el. Nagy élmény volt a fárasztás és annak ellenére, hogy csak 18 kilós volt, nagyon örültem neki, ugyanis ez volt életem első harcsája.

A benti botom továbbra is hallgatott, a kintin pedig az utolsó éjszaka sikerült fognom egy 13,14 kg-os tövest, ami az egyéni rekordomat jelentette. Ezt követően még egy majd’ 10 kg-os ponty is érkezett ugyanerre a botomra.

Tudom, hogy nem éppen kapitális példányokat sikerült fognom ,mégis sikeresnek vélem a horgászatot, mert az, amit elterveztem az, bejött. Még csak 15 éves vagyok, egy hosszú út elején állok...

Ha az ember figyelmesen elolvassa a Keen Carp blogokat és beszámolókat olyan információkhoz jut, amik nagyban segítik a horgászatban.

Gyakorlatilag a favorit hely az 70 óra alatt nullázott, a másik pedig fele idő alatt 4 halat adott ebből 3 darab volt 10 kg feletti, egy pedig alulról súrolta a 10 kg-ot.

Köszönöm Keen Carp!

 

Együd Dávid

 Ha tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!