« vissza a blogokhoz

Június derekán

írta: Matesz Gergely

Június második napján érkeztünk Merenyére a tó felső részére egy 96 órás horgászatra Gaál Szabolcs barátommal.Rövid szemrevételezés után csónakba pattantunk, megkezdeni a helykeresést.

2,5 óra elteltével a 4 bója kihelyezésre került, majd jött az első etetés, mely helyenként kb 40 dkg Big Water Mixből, Spanish Red aromával készült, 24 mm-es bojliból állt. Ez ismétlődőtt az első 2 napban, reggel és este. A várakozást megnehezítette, már az első reggel láttunk halmozgást az etetéseken, de végül sikerült úrrá lennünk a vágyon és kivárnunk az első 48 órát horgászat nélkül.

Közben végig néztük, hogy körülöttünk ész nélkül szórják a magokat a vízbe, mintha muszáj lenne. Persze halat nem igazán adott senkinek ez a csodálatos módszer.

Végül eljott a harmadik nap reggele.

Izgatottan ültünk csónakba és helyeztuk le az első szereléket. A horog végén minden esetben 1 szem Big Water, Spanish Red, 24 mm-es bojli volt. Miután minden bot felkerült az állványra ismét megkezdődött a várakozás, igaz most már élesben.

Az első kapásra nem kellett sokat várni, fél egykor erős, húzós kapás jelentkezett a jobb szélső botra. Negyed órás fárasztas után sikerült szákba terelni az első tükröst, melynek súlya 11, 40 kg volt.

Visszahúzas után félórával ismét a jobb szélső bot kapásjelzője csippant meg. Egy gyönyörű töves személyében üdvözölhettük a második halunkat, ami szintén 10+os volt, majd alkonyatig napozás következett.

A csendet most a bal szélső kapásjelző folyamatos csipogása törte meg. A 40 perces fárasztás közben a vízen ránk sötétedett, de izgalommal töltött el minket a már sikeresen megszákolt tükrös. Fotózás után a mérleg 16+ kilogrammot mutatott.

Szabolcs, a megdöntött pontyrekordja után, felcsigázva fogott neki a szerelék behúzásának. 20 perc elteltével ismét a bal szélső csippant meg. A lassú komótos kapás, jót sejtetett. Szákolást követően a feltételezés beigazolódott. A mérleg mutatója pontosan 20,70 kilogrammnál állt meg.

Mondanom sem kell, hogy ez milyen euforikus állapotot okozott Szabolcsnak, hiszen egy este alatt másodszor döntötte meg eddigi rekordját.

Személy szerint ez volt az első alkalom, hogy kizárólag a Keen Carp által gyártott golyókat és az erre felépített taktikát használtam.

A túra alatt 14 kapásbol 10 halat sikerült fotózásra bírni, ami első hallásra nem is tűnik soknak, viszont ami már érdekessé teheti a dolgot, az nem más, mint a halak súlya, ugyanis egyik példány sem volt 10 kg alatt.

Végezetül szeretném megköszönni Szabolcsnak, hogy megismertette velem ezt a taktikát, és persze a Keen Carpnak is hogy egy ilyen élménydús 4 napot tudhatunk magunk mögött.

Mindenkinek bátran merem ajánlani, még ha szkeptikus is, legalább egyszer próbálja ki.
Szerintem meggyőző lesz!

 

Matesz Gergely
Gaál SzabolcsHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!