« vissza a blogokhoz

Amikor megtörik a jég

írta: Bagi Károly

Egy pontyhorgásznak talán a legnehezebb feladat a "felnőtté válás" útján a saját hibáinak beismerése, annak a megfogalmazása, hogy igen, a saját hülyeségem miatt nem fogtam megint halat...!!!

Jómagam egy Workshop után nagyon fellelkesülve indultam neki, hogy mostmár a nagy halak megfogása gyerekjáték lesz! Az elmélet nagyjából összeállt, adott volt egy szuper csali, de tavaly óta mégsem sikerült értékelhető halat fognom!! Rengeteg négynapos túrám végződött kudarccal és már kezdtem teljesen magamba fordulni, de bizadalmam a KEEN CARP bojlikban töretlen maradt. Majd eljött a június 18-i adácsi horgásztúránk.

A Keen Carp Bait Service-ben készíttettem 50/50 Mixből Lime és Fish Witch aromákkal 24 mm-es golyókat.

Barátommal, Bastiannal  vágtunk neki a horgászatnak, de ő teljesen más fajta bojlikkal készült, még nem találta meg a számára megfelelőt..!

Az első kapás kb. 5 perc elteltével jelentkezett neki egy 8 kg-os tőponty személyében. Itt már sejtettük, hogy nem mindennapi peca vár ránk!!

A későbbiekben azonban az ő kapásainak a szàma elkezdett csökkenni, az én etetésem pedig elkezdte folyamatosan adni a halakat. Legtöbbször csak egy botom volt bent, mert nem volt időm a másikat is behúzni!

A végére Bastian egyik botját áttettük az én bójámra, adtam neki a bojlimból és elkezdtünk 5 szemet szórni a horogcsali mellé!

Itt megbizonyosodhattam róla, hogy milyen is az, amikor a Keen Carp bojlik tényleg elkezdenek dolgozni!

Úgy érzem, végre sikerült mindent összehozni egy pecába és megtört a jég!

Számolatlanul fogtuk a 11-16 kiló közötti gyönyörű pontyokat.

A legnagyobb halaink "csak" 16 kg-ot nyomtak, de egy percig sem bántuk, hogy nem sikerült 20 kg fölé mennünk, vannak helyzetek, amikor nem csak az a lényeg.

A végére összesen 413 kg halat fogtunk és körülbelül 3 kg bojlit használtunk el.

Úgy gondolom a továbbiakban a minőséggel kapcsolatban nem merülhet fel kérdés és bízom benne, hogy Bastian is elindul egy teljesen új úton.

Itt is szeretném megköszönni neki ezt a nagyszerű pecát, valamint Orbán Pistinek és a Keen Carp csapatànak a nagyszerű bojlikat!

Üdvözlettel : Bagi KárolyHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!